BIO JE SRBIN SA NAJBOLJIM POSLOM NA SVETU: Legendarni Suki, jedan od najvećih, a sada mu kolege organizuju veliku izložbu!
Foto: EPA/Mario Chiarappa

nije zaboravljen

BIO JE SRBIN SA NAJBOLJIM POSLOM NA SVETU: Legendarni Suki, jedan od najvećih, a sada mu kolege organizuju veliku izložbu!

Pop kultura -

U galeriji "Progres" u Beogradu sutra će biti otvorena izložba fotografija nedavno preminulog proslavljenog i nagrađivanog fotografa Srđana Sukija Sulejmanovića.

Srđan je rođen u Beogradu 1967. godine, a fotografijom je počeo da se bavi krajem osamdesetih.

foto: EPA/Mario Chiarappa

Agenciji EPA pridružio se 1993. godine, od kada je pokrivao brojne događaje - rat na prostoru bivše SFRJ, rat u Iraku, aktivnosti pape, Svetsko i Evropsko prvenstvo u fudbalu, kao i druge sportske događaje širom sveta.

Od 2010. godine za agenciju EPA pokrivao je trke Formule 1, i bio jedan nekolicine fotografa koji su radili taj posao.

U jednom intervjuu rekao je da ima jedan od najboljih poslova na svetu za koji je, kako je govorio, neophodno rizikovati i stalno učiti.

Izložba fotografija Srđana Sukija Sulejmanovića biće otvorena sutra u 18 časova u galeriji "Progres". Višestruko nagrađivani fotograf preminuo je krajem septembra u 53. godini života. Na otvaranju ce biti prikazan kratak intervju, a glumac Svetislav Bule Goncic procitace poruku jednog od njegovih kolega i saradnika.

Kurir, foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track