TAMARA NIKEZIĆ O STANJU U BEOGRADSKOJ OPERI: Nije vreme za hajku na Jasminu Trumbetaš, budimo ljudi! Ona se bori sa koronom!
Foto: Dragan Kadić, Ana Paunković

glas razuma

TAMARA NIKEZIĆ O STANJU U BEOGRADSKOJ OPERI: Nije vreme za hajku na Jasminu Trumbetaš, budimo ljudi! Ona se bori sa koronom!

Pop kultura -

Solistkinja Opere Narodnog pozorišta Tamara Nikezić apeluje na svoje kolege da u ovom trenutku budu složni.

- Pre svega kao čovek, a onda i kao član beogradske opere, želim da pošaljem poruku da se ljudi nikad ne napadaju kad su slabi. Zamolila bih da se zaustavi hajka na direktorku Opere Jasminu Trumbetaš Petrović, jer se trenutno nalazi u bolnici i bori se s koronavirusom. Želimo joj svi brz oporavak - poručuje Tamara.

foto: Dragana Udovičić

Istaknuti alt smatra da su ovo teška vremena. - Pogođen je ceo naš narod i svet. Za Narodno pozorište trenutno se lavovski bori Ivana Vujića sa svojim saradnicima da bi se održao repertoar u ovim vanrednim okolnostima. I na kraju, citirala bih patrijarha Pavla: "Budimo ljudi" - poručuje Nikezićeva.

Narodno pozorište u Beogradu, podsetimo, otkazane su pre dve nedelje predstave sa svog repertoara i koncertno izvođenje Pučinijeve opere "Toska", a pojedini zaposleni za takvo stanje kao krivca videli su direktorku opere Jasmina Trumbetaš Petrović.

foto: Damir Dervišagić

Tamara je rođena u Baru, a Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu, odsek solo pevanje, završila je u klasi profesora Zvonimira Krnetića. Stalni član Opere Narodnog pozorišta u Beogradu postaje 2013. godine.

Ko je Jasmina Trumbetaš Petrović Od malih uloga do nosioca repertoara

Sopran Jasmina Trumbetaš Petrović od 1993. godine je u Narodnom pozorištu, a 18 godina je već prvakinja nacionalnog teatra. Na čelo Opere postavljena je pre dve godine. Jasmina kaže da je svoju karijeru gradila postepeno, od malih uloga do rola takozvanog gvozdenog repertoara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track