I ONI IDU BIKOVIĆEVIM STOPAMA: Milena Radulović, Ivan Bosiljčić i Kubura nove zvezde ruskog filma!
Foto: Dado Đilas, Vladimir Milovanović, Damir Dervišagić

Lepo

I ONI IDU BIKOVIĆEVIM STOPAMA: Milena Radulović, Ivan Bosiljčić i Kubura nove zvezde ruskog filma!

Pop kultura -

Miloš Biković poslednjih pet godina jedna je od najvećih filmskih zvezda u Rusiji.

Međutim, uspeh mladog glumca otvorio je vrata i mnogim njegovim kolegama, pa su tamo sada veoma traženi i Milena Radulović, Ivan Bosiljčić i Aleksandar Srećković Kubura.

foto: Promo

Put prema Rusiji Mileni i Kuburi otvorio je ratni spektakl "Balkanska međa", o čemu svedoči i mlada glumica.

- Bilo je i neuspeha na raznim kastinzima, jer čovek ne samo što mora da nauči jezik već mora da nauči da igra na stranom jeziku. Prošlog leta, kako to obično ide, dobila sam ulogu u filmu "The Superdeep", a odmah zatim još dve, u seriji "Ivan Grozni" i "Ruski zarobljenik" - otkrila je za TV Ekran Milena, koja trenutno i živi u Moskvi.

foto: Nemanja Nikolić

Aleksandar Srećković kaže za Kurir da je snimanje jedne velike serije u Rusiji odloženo zbog korone, ali se nada novim ulogama.

- Morao sam tokom protekle dve godine da odbijem i nekoliko angažmana tamo zbog poslova u Srbiji. Sada se spremam za veliki kasting. Ušao sam u uži krug, pa ćemo videti šta će biti - objasnio je glumac.

foto: Damir Dervišagić

I Milan Marić ima sličnu priču, jer je posle filma "Dovlatov" odlučio da se posveti srpskom tržištu. Uprkos činjenici da ne govori ruski, reditelj Aleksej German odlučio je da mu poveri glavnu ulogu. Imao je tri meseca da nauči jezik i ugoji se 15 kilograma kako bi fizički podsećao na pisca Sergeja Dovlatova. Film je premijerno prikazan u Berlinu, a Mariću je doneo nagradu za najboljeg glumca u Rusiji. Međutim, izgleda da je Milan digao ruke od Rusije, pa trenutno snima film i seriju o Tomi Zdravkoviću.

foto: Kurir Televizija

I Ivan Bosiljčić već nekoliko godina gradi uspešnu karijeru u Rusiji, zbog čega je konstantno na relaciji Beograd - Moskva - Sankt Peterburg. Posle glavne muške uloge u nacionalnom serijalu Prvog kanala Ruske nacionalne televizije "Hotel Rusija" i dva bioskopska filma, dve serije, sada je poslom u Ukrajini.

foto: Dragan Kadić

Nepravedno bi bilo da ne spomenemo i uspeh Nebojša Dugalića, koji je radio seriju "Molodeška", ali i glumicu Milenu Jakšić, koja je na master studijama kod reditelja Nikite Mihalkova.

foto: Aleksandar Jovanović, Dragana Udovičić

Možda će neko od njih dostići slavu Miloša Bikovića ili zvezda tinejdžerskih filmova iz serijala "Lude godine" Rialde Kadrić i Vladimira Petrovića, ali su na dobrom putu.

Kurir/ Ljubomir Radanov, foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track