LETU ŠTUKE SLAVE 15 GODINA POSTOJANJA I PONOVO IZDAJU PRVI ALBUM Dino Šaran: Naš prvenac stiže na vinilu i stilski je šarenolik!
Foto: Promo

VAŽNA VEST za sve fanove

LETU ŠTUKE SLAVE 15 GODINA POSTOJANJA I PONOVO IZDAJU PRVI ALBUM Dino Šaran: Naš prvenac stiže na vinilu i stilski je šarenolik!

Pop kultura -

Sarajevska rok grupa Letu štuke proteklog vikenda proslavila je 15 godina od svog osnivanja.

Istovremeno, njihova izdavačka kuća "Menart" saopštila je da za 2021. godinu najavljuje reizdanje njihovog prvenca i to na dvostrukom vinilu.

- Prvi album je zapravo zbirka pesama koje sam napisao u razdoblju pre i nakon ratnih događanja na ovim prostorima. U najvećoj meri je oslonjen na tu atmosferu. Koncipiran je kao saundtrek tog vremena i stilski je šarolik. Ta šarolikost će postati konstanta u daljem stvaralaštvu benda. Mislim da smo Đani Pervan (aranžman, produkcija) i ja, uz pomoć brojnih gostiju, uspeli u nameri da se bend predstavi na najbolji mogući način - izjavio je tim povodom Dino Šaran.

foto: Promo

Album "Letu štuke" službeno je izašao sredinom decembra 2005. godine, a prvi radio-singl je bila pesma "Mjesto za dvoje". Po izlasku albuma, uz spomenuti singl, posebno se izdvajaju pesme: "Minimalizam", "Tepsija", "Signali", "Grad bez boje" i "Pero Papacoder", a publika je vrlo brzo ovo delo svrstala među vodeće alter-pop naslove u regionu.

Kurir, foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track