VELIKA TUGA: Ivan Bekjarev, Josif Tatić i Aljoša Vučković zajedno su igrali u Boljem životu, a jedna stvar im je bila ZAJEDNIČKA
Foto: Nemanja Nikolić

odlazak legende

VELIKA TUGA: Ivan Bekjarev, Josif Tatić i Aljoša Vučković zajedno su igrali u Boljem životu, a jedna stvar im je bila ZAJEDNIČKA

Pop kultura -

Glumac Ivan Bekjarev umro je u Beogradu u 74. godini, a jedna od uloga po kojoj će ostati upamćen jeste lik Stevice Kurčubića u seriji "Bolji život". U pomenutom kultnom ostvarenju sa Bekjarevim su igrali i njegovi veliki prijatelji Josif Tatić i Aljoša Vučković, a svu trojicu povezuje jedna stvar.

Naime, i Ivan Bekjarev i Aljoša Vučković i Josif Tatić rođeni su sva trojica iste godine - 1946.

foto: Marina Lopičić

Aljoša Vučković, koji je u "Boljem životu" igrao doktora Ivu Lukšića, rođen je 17. decembra 1946. u Buzetu, u Hrvatskoj.Josif Tatić, kojeg gledaoci pamte kao čuvenog Jataganca, preminuo je 2013, a rodio se 13. aprila 1946. u Novom Sadu.

foto: Printskrin Youtube

Ivan Bekjarev (neumoljivi Kurčubić) takođe je kao i njegove kolege rođen 1946. i to 6. aprila u Beogradu.

Bekjarev i Josif Tatić su, inače, zajedno i studirali, a Ivan se teško mirio sa smrću velikog prijatelja i kolege, koji nas je napustio 2013. godine.

Ivan Bekjarev rođen je 6. aprila 1946. godine u Beogradu. Roditelji Bekjarevog potiču iz Makedonije. Otac Georgi (Đorđe) je pred Drugi svetski rat došao u Beograd, a majka Radmila (poreklom iz Đevđelije) je u Beograd došla 1945. Ivanov otac je pre rata posrbio svoje prezime u Bećarević, ali ga je nakon Ivanovog rođenja ponovo promenio u Bekjarev, kako bi izbegao neprijatnosti pošto se tako prezivao Boško Bećarević, šef beogradske Specijalne policije koja je sarađivala sa Nemcima tokom rata. Ivanov otac je 1952. službeno premešten u Kraljevo. Posle završteka osnovne škole, Ivan je upisao Šestu beogradsku gimnaziju, a zatim i Fakultet dramskih umetnosti. Za prijemni na fakultet spremali su ga Mića Tomić i Olivera Marković. Zajedno sa njim su studirali Josif Tatić i Milan Gutović.

Prvu ulogu na filmu odigrao je 1967. godine, u filmu „Bokseri idu u raj“, gde je glavnu ulogu tumačio Mija Aleksić.

Odigrao je više od 150 uloga u pozorištu, od čega oko 60 u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, gde je 33 godine bio član i dugogodišnji prvak. Kao gost igrao je glavne uloge i u ostalim beogradskim pozorištima, kao i u više pozorišta u Srbiji.

Snimio je preko 50 filmova u bivšoj SFRJ, Srbiji, Danskoj, Italiji i dr. Za doprinos izabran je za člana Akademije za filmsku umetnost i nauku (AFUN).

foto: Damir Dervišagić

kurir.rs/blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track