Najnovije vesti

SEKRETARIJAT ZA KULTURU GRADA BEOGRADA PODRŽAO PREDLOG MAJE GOJKOVIĆ! Ustanove kulture rade do 21 sat!
Foto: Ministarstvo Kulture

radni sastanak

SEKRETARIJAT ZA KULTURU GRADA BEOGRADA PODRŽAO PREDLOG MAJE GOJKOVIĆ! Ustanove kulture rade do 21 sat!

Pop kultura
16:04h

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković održala je danas sastanak sa sekretarom za kulturu Grada Beograda Ivanom Karlom, koji je podržao predlog Ministarstva da se ustanove kulture izuzmu od poslednjih mera Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Kovid-19, kojima se ograničava rad ustanova kulture do 18 časova.

Sekretarijat za kulturu Grada Beograda, kako se navodi u saopštenu, saglasan je sa ministarkom kulture i informisanja da ustanove kulture mogu da rade do 21 čas, imajući u vidu da ustanove kulture i programi koji se u njima održavaju nisu predstavljali izvor rizika za pogoršanje epidemiološke situacije.

foto: Ministarstvo Kulture

Na sastanku je dogovoreno i da Ministarstvo kulture i informisanja i Sekretarijat za kulturu Grada Beograda održavaju periodično zajedničke kolegijume na kojim će razmatrati sve aktuelne teme u oblasti kulture na kojima može zajednički da se deluje.

Sastanku je prisustvovala i v.d. podsekretarka Gordana Goncić.

foto: Ministarstvo Kulture

Potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković razgovarala je danas sa ambasadorom Francuske Žan-Lujom Falkonijem i naglasila da se Srbija zalaže za dodatno jačanje kulturnih veza između dve zemlje.

Kurir, Foto: Ministarstvo kulture

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja