Najnovije vesti

GLUMCI PISALI IVICI DAČIĆU! Sramotno je da se u Skupštini napadaju umetnici!
Foto: Ana Paunković

ujedinjeni

GLUMCI PISALI IVICI DAČIĆU! Sramotno je da se u Skupštini napadaju umetnici!

Pop kultura

Udruženje dramskih umetnika Srbije (UDUS) uputilo je otvoreno pismo predsedniku Skupštine Srbije Ivici Dačiću i upozorilo da se parlament "sramotno koristi" za napade na umetnike, a od Dačića zatražilo da osudi i zaustavi "blaćenje, pretnje i progone upućene umetnicima zbog razlike u mišljenju čija je sloboda garantovana Ustavom".

foto: Marina Lopičić

Poslednjih dana na udaru su se našli glumci Jelisaveta Seka Sablić i Dragana Bjelogrlić, kome je upućen poziv da napusti Srbiju. - Sramotno je da se Narodna skupština koristi za napade na narodne umetnike, da u najvišoj instituciji ove zemlje gledamo i slušamo uvrede upućene umetnicima čije je delo utkano u našu kulturu i nacionalni identitet. Kulturi svake države vrhunski umetnici donose samo dobrobit, a nikada štetu - naglašeno je u otvorenom pismu Dačiću.

U pismu Dačiću UDUS podseća da je "još pre 170 godina genijalni Jovan Sterija Popović opisao naličje rodoljublja u svojoj drami 'Rodoljupci'". - U ovom trenutku najvažnija je borba za zdravlje i zdrav razum građana Srbije - poručuje UDUS , kojim i dalje predsedava Voja Brajović, u svom pismu.

foto: Promo

Ujedinjeni Bjela podržao Seku, a sebe ne komentariše

Podršku Seki Sablić i Draganu Bjelogrliću dale su mnoge javne ličnosti. Bjelogrlić nije hteo da se oglašava povodom napada na sebe, a o neprimerenim kritikama na račun svoje starije koleginice zbog intervjua za jedan nedeljnik poručio je u kratkoj SMS poruci da je Seka Sablić ponos nacije.

Kurir/ Foto: Ana Paunković

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...