GORAN BOGDAN OSTAO BEZ EVROPSKOG OSKARA Najbolji je film Druga runda, a govor njegovog autora Tomasa Vinterberga sve je rasplakao!
Foto: Maja Medić

Dodeljene Evropske filmske nagrade

GORAN BOGDAN OSTAO BEZ EVROPSKOG OSKARA Najbolji je film Druga runda, a govor njegovog autora Tomasa Vinterberga sve je rasplakao!

Pop kultura -

Danski film "Druga runda" trijumfovao je u subotu uveče na onlajn dodeli 33. Evropskih filmskih nagrada u Berlinu, tako što je osvojio četiri priznanja - za najbolji evropski film, najboljeg glumca - Mads Mikelsen, najbolji scenario i režiju - Tomas Vinterberg.

Domaćini večeri bili su Vim Venders, Agnješka Holand, Majk Dauni i Marion Doring, dok je svečanu ceremoniju iz muzeja "Futurijum" u Berlinu vodio glumac i voditelj Stiven Gatjen. I Srbija se nadala Oskaru, jer u nominovan bio Goran Bogdan za ulogu u film "Otac", ali je nagrada otišla Mikelsenu. Sve učesnike veoma je dirnuo govor reditelja Tomasa Vinterberga.

foto: Promo

- Moja ćerka je preminula dok smo snimali ovaj film. Priču smo realizovali u njenoj školi, bila je deo ovog projekta, posebno ju je zavoleo glavni glumac Mikelsen, ali sudbina je tako htela da ona više nije sa nama - rekao je on i nastao je tajac među prisutnima u studiju, kao i svim kandidatima koji su pratili ceremoniju preko svojih kompjutera.

Najbolja evropska glumica je Paula Bir za kompleksnu ulogu u psihološkoj drami "Undine", a za najbolji dokumentarac je proglašen "Kolektiv" Aleksandera Nanaua (Rumunija, Luksemburg).

Kurir/ Tanjug, foto: Maja Medić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track