POTRESNI OPROŠTAJ OD GLUMAČKE LEGENDE! Rale: Pero Kvrgić bio nebesko biće! Sada je tamo gde i pripada - u Rajskom kazalištu!
Foto: Printscreen/Youtube

TUŽNO

POTRESNI OPROŠTAJ OD GLUMAČKE LEGENDE! Rale: Pero Kvrgić bio nebesko biće! Sada je tamo gde i pripada - u Rajskom kazalištu!

Pop kultura -

Pero Kvrgić preminuo je u 94. godini u Zagrebu. Hrvatski glumac bio je voljen i omiljen i u Beogradu, a od dragog kolege se potresnim rečima oprostio i Rale Milenković.

Rale Milenković
foto: Aleksandar Jovanović

"Smrtna smo bića. Ljubav, ponekad, ima moć da prividno porekne tu činjenicu. Za svog rođenog oca mogao sam, ponekad, da pomislim da bi jednom, ipak, mogao umreti. Ali za Peru Kvrgića - nikada. Nema reči kojima bi se moglo izraziti na koliko je načina i koliko je u svojoj jednostavnosti, plemenitosti i velikodušnosti, Pero Kvrgić bio nebesko biće. I sada je tamo gde i pripada - u Rajskom kazalištu. Volim te, dragi moj Pero. Počivaj u miru, igraj se zauvek na nebesima. Neizmerno ti hvala na svemu", napisao je Rale Milenković na Fejsbuku.

Pero Kvrgić je poslednje godine života proveo je u Domu za stare. Rođen je u Moravicama u Gorskom kotaru, 4. marta 1927. godine. U svojoj dugogodišnjoj karijeri glumio je u svim većim hrvatskim pozorištima. Procenjuje se da je u karijeri imao više od 190 uloga, a glumio je čak i u poznim godinama - tako je sa "Stilskim vežbama" na pozornici proslavio 90. rođendan.

U karijeri je dobio brojne nagrade među kojima i nagradu Vladimir Nazor za životno delo. Od bivšeg predsednika Hrvatske Stjepana Mesića odlikovan je Redom kneza Branimira za doprisnos kulturi, a 2007. godine dobio je i svoju zvezdu u hrvatskoj Ulici slavnih u Opatiji.

Kurir/ Foto: Printsreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track