HOLIVUD ZAVIJEN U CRNO! 2020. je za njih bila KOBNA: Neki su izgubili BITKU sa koronom, a njih su odnele TEŠKE BOLESTI
Foto: Profimedia, Shutterstock

tuga

HOLIVUD ZAVIJEN U CRNO! 2020. je za njih bila KOBNA: Neki su izgubili BITKU sa koronom, a njih su odnele TEŠKE BOLESTI

Pop kultura -

Godinu 2020. definitivno većina neće pamtiti po lepim stvarima. Pored toga što je svet zadesila pandemija korona virus, mnoge poznate ličnosti iz sveta glume, muzike, umetnosti izgubile su svoje živote.

Veliki broj tužnih vesti ove godine stiglo je iz Holivuda, ali i iz drugih krajeva sveta.

Čuveni glumac Šon Koneri preminuo je u 91. godini tokom noći, u snu, u svom domu na Bahamima. On je umro od posledice upale pluća i srčane insuficijencije, a zvanični nalaz navodi respiratornu insuficijenciju.

Koneri će ostati upamćen po ulozi Džejmsa Bonda u kultnom filmskom serijalu o tajnom agentu 007. Publika mu je čak dodelila titulu najboljeg.

Šon Koneri
foto: Shutterstock

Svet je potresla i iznenadna smrt jedne od najpoznatijih britanskih manekenki, Stele Tenant koja je umrla u 50. godini.

Proslavila se početkom devedesetih na modnim revijama dizajnera kao što su Karl Lagerfeld i Versaće, kao i na naslovnicama modnih magazina Vog i Harpers bazar.

Stela Tant
foto: PROFIMEDIA

Francuski glumac Klod Braser preminuo je krajem decembra u 85. godini, saopštila je njegova agentkinja. Kako su naveli, on nije bio žrtva korona virusa, ali nije otkriven uzrok smrti.

Klod Braser
foto: Profimedia

Britanski glumac Džeremi Bulok, koji je najpoznatiji po liku Bobe Feta u prva tri dela "Ratova zvezda" preminuo je u 75. godini. Kako su javili strani mediji, on je preminuo usled komplikacija izazvanih Parkinsonovom bolešću

Džeremi Bulok
foto: Profimedia

Glumac Dejvid Prous, poznat po ulozi Dart Vejder u Ratovi zvezda, preminuo je 28. novembra u 85. godini.

Dejvid Prous
foto: Profimedia

Muzičar Edi van Hejlen preminuo je u oktobru u 65. godini nakon duge i teške bolesti. Bio je jedan od najpoznatijih rok gitarista i jedan osnivača izuzetno uspešnog rok benda nazvanog po njemu i njegovom bratu bubnjaru.

Edi van Hejlen
foto: Printscreen

Kantri pevačica i Gremi dobitnica, K. T. Oslin, umrla je u 78. godini usled posledica korona virusa. Takođe, ona je bolovala od Parkinsonove bolesti.

Oslin je krajem 1980-ih osvojila tri Gremi nagrade za svoje pesme “80's Ladies” i “Hold Me”.

K.T. Oslin
foto: Profimedia

Popularna turska voditeljka Dilaj Kemer preminula je u 32. godini posle duge i teške bolesti. Ona je bila jedno od zaštitnih lica televizijske postave fudbalskog kluba Fenerbahče.

Dilaj Kemer
foto: Pritnscreen

Rijaliti zvezda Demitra Mimi Roše preminula u 34. godini u julu, a uzrok njene smrti nije poznat ni nakon nekoliko meseci kasnije.

Demitra Mimi Roše, Mimi Roše, Demitra Roše
foto: Printscreen

Sarož Kan, poznata kao jedna od najistaknutijih koreografa u industriji izgubila je životnu bitku u 71. godini. Ona je doživela srčani udar u bolnici u Mumbaiju.

Sarož Kan
foto: Printscreen/Instagram

Filmska, TV i pozorišna glumica Rosalind Nait umrla je u 87. godini, 19. decembra. Rosalind se pojavila u filmovima "Carri On Teacher" i "Carri On Nurse" 1950-ih godina.

Džoel Šumaher, reditelj filmova “Betmen zauvek” i “Betmen i Robin” umro je 22. juna u 81. godini života. Kako stoji u saopštenju koje je dao rediteljev predstavnik – Šumaher je preminuo u Njujorku nakon petogodišnje borbe sa rakom.

Džoel Šumaher
foto: Profimedia

Američki glumac Čedvik Bouzman, najpoznatiji po ulozi u filmu Crni panter o Marvelovom superheroju, preminuo je u 43. godini u avgustu od raka. Inače, Bouzmanu je pre četiri godine dijagnostifikovan rak debelog creva, ali on to nije saopštio javnosti.

Glumac je 2016. saznao da boluje od raka debelog creva, i većinu filmova koji su ga učinili zvezdom snimio je između operacija i hemoterapija, naveli su tamošnji mediji.

Čedvik Bozman
foto: Profimedia

BONUS VIDEO:

Kurir.rs/I.B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track