SVETLANA BOJKOVIĆ I KATARINA ŽUTIĆ O SNALAŽENJU KROZ ŽIVOT: Ćerku sam vaspitavala da se sama svojim radom BORI! USPELA JE!
Foto: Damir Dervišagić, Marina Lopičić

ISKRENO

SVETLANA BOJKOVIĆ I KATARINA ŽUTIĆ O SNALAŽENJU KROZ ŽIVOT: Ćerku sam vaspitavala da se sama svojim radom BORI! USPELA JE!

Pop kultura -

Dve uspešne glumice, majka i ćerka Svetlana Ceca Bojković i Katarina Kaja Žutić mogu da se pohvale maestralnim ulogama koje svaki put donose gledaocima na drugačiji i inspirativniji način. Stiče se utisak da proslavljena glumica tokom karijere ćerku Kaju nije stavljala u prvi plan, što je potvrdila i sama Katarina.

Katarina Žutić
foto: ATA Images

- Uvek je bilo tako, tako sam odrastala i tako sam vaspitavana. Moji uspesi su na taj način samo moji i time su meni vredniji. Ne bih se osećala dobro da je drugačije. Ona je moja majka i ja njene savete slušam. Naravno da razmišljam i svojom glavom, ali... jedna je (kraljica) majka - kroz osmeh kaže Žutićeva, dok slično mišljenje ima i Svetlana.

- Nisam to radila nikada i vaspitavala sam je da se sama svojim radom bori i razvija, da s punom odgovornošću i izgrađenim stavom stane na svoje noge. Zadovoljna sam što je u tome uspela. Mi danas razgovaramo o svemu tome, ali ja, nikako, ne namećem unapred svoj stav, već razumnim dijalogom dolazimo do toga da Kaja donese svoju odluku - govori Svetlana.

Svetlana Bojković
foto: Dragana Udovičić

Obe se slažu u tome da je 2020. godina bila izuzetno teška za slobodne umetnike. Izmenjene okolnosti uspele su sve da stave na pauzu.

- Što se tiče moje profesije, pozorišta su prošla jako, jako loše. Malo je bilo moguće da se radi, sa retkim predstavama pred malo publike, ograničeno merama zaštite, može se reći da su poluzatvorena. Najgore su prošli slobodni umetnici, kojima mi koji možemo (a malo nas je) pomažemo našim fondom solidarnosti. To je još uvek strašno malo za njihovu egzistenciju. No, dosta se snima TV serija i na tim snimanjima se, zaista, jako vodi računa o propisanim merama, tako da tu nije bilo zaražavanja - poručuje Svetlana, dok Katarina ističe da je pored brojnih nepogoda koje su snašle glumce imala sreće da je u ovom teškom periodu privukla pažnju gledalaca.

Kada je u pitanju 2020. godina, Kaja ističe da je ona bila, blago rečeno, neobična.

- Ova godina je bila, blago rečeno, neobična. Kao neka anomalija, koja nikada ne treba da se ponovi. Nadam se da ova godina neće postati nova normalnost. Situacija u kojoj smo se našli ogolila je istinu koja je bila skrivana u ranijim periodima. U ovim teškim vremenima na površinu je isplivalo sve i najbolje i najgore u ljudima. Počeli smo da nosimo maske, a one figurativne maske su popadale - iskreno poručuje Katarina, s kojom se slaže i majka.

Katarina Žutić
foto: Damir Dervišagić

- Naučili smo da nosimo maske, kupujemo alkohol za dezinfekciju, da peremo ruke toplom vodom na 20 sekundi. Naučili smo da se ne družimo, sem preko telefona, da izbegavamo kafane i kafiće, da se ne viđamo sa svojom decom, da nema rukovanja i poljubaca... Ko pameti nema, neće je ni steći. Ako pod tim vratiti se na staro, podrazumevate ovo što sam navela da smo naučili, onda verujem i želim da se vratimo na staro. Da dođe vreme, kada ćemo skinuti maske, normalno se družiti, kada će deca moći normalno da pohađaju školu, kada ćemo moći normalno da se družimo - zaključuje Svetlana Bojković.

Katarina Žutić
foto: Zorana Jevtić

BONUS VIDEO:

Kurir.rs/Blic/M.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track