ZELENOVIĆ SE OPROSTIO OD MIRE FURLAN: Otišla je filmska diva koja je plenila inteligencijom
Foto: Dragana Udovičić, Zorana Jevtić

Bivši direktor Jugoslovenske kinoteke

ZELENOVIĆ SE OPROSTIO OD MIRE FURLAN: Otišla je filmska diva koja je plenila inteligencijom

Pop kultura -

BEOGRAD - Bivši direktor Jugoslovenske kinoteke Radoslav Zelenović izjavio je danas, povodom smrti glumice Mire Furlan, da je otišla istinska diva jugoskovenske kinematografije, koje je podjednako plenila svojom inteligencijom i na filmu i u životu.

Zelenović je za Tanjug istakao da je Mira Furlan ostvarila uloge u nekoliko filmskih ostvarenja koji se označavaju kao "temelji jugoslovenske kinematografije".

Sa izrazitoim uverljivošću, kaže, igrala je kod Emira Kusturice u filmu "Otac na službenom putu", u legendarnom ostvarenju Rajka Grlića "U raljama života", u filmu Živka Nikolić "Čudo neviđeno", imala je karijeru u SAD.

"Kada odlazi vrhunski umetnik teško je njegovim prijateljima, porodici, ali i svima koji su u njegovoj umetnosti uživali", rekao je Zelenović.

Kako kaže , Mira Furlan je trebalo da dobije prestižnu nagradu "Aleksandar Lifka" na festivalu na Palićkom festivalu, gde je jednom bila i predsednik žirija.

"Nagrade su samo jedan segment nečije umetničke karijere, ali iza nje ostaju filmovi koje će i generacije u budućnosti obožavati", rekao je Zelenović.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track