ZAVRŠEN FESTIVAL KUSTENDORF! Kusturica: Već 14 godina pokušavamo i uspevamo, godinu za godinom, sa dobrim vibracijama i filmovima
Foto: Ana Paunković

Zlatna jaja putuju u Izrael i Austriju

ZAVRŠEN FESTIVAL KUSTENDORF! Kusturica: Već 14 godina pokušavamo i uspevamo, godinu za godinom, sa dobrim vibracijama i filmovima

Pop kultura -

Međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf završen je ponedeljak uveče dodelom nagrada najboljim filmovima takmičarskog programa. Članovi žirija Miki Manojlović, Aliče Rorvaher, Bruno Tarijer i Mišel Amatje odlučili su jednoglasno da nagradu Zlatno jaje dobiju dva ostvarenja "Presuda u slučaju K" reditelja Uzgira Anila iz Austrije i film "Pravo po rođenju" rediteljke Inbar Horeš iz Izraela.

- Ta dva filma su prema našem mišljenju najbolja, jer imaju sve. Imaju priču, prilično dobre priče, vrlo dobro su režirani, vrlo dobro snimljeni, kao i montirani, gluma je dobra, sve - rekao je Manojlović.

Miki Manojlović
foto: Damir Dervišagić

Nagradu Srebrno jaje, kako je kazao Bruno Tarijer, dobio je film "Kiša" reditelja Pjotra Milčareka iz Poljske, dok je Bronzano jaje osvojilo ostvarenje "Konzumirati savremeno" rediteljke Ane Aleksovske iz Severne Makedonije. Na zatvaranju Kustendorfa Emir Kusturica je poručio da je veoma srećan što je održan još jedan festival.

- Već 14 godina pokušavamo i uspevamo, godinu za godinom, sa dobrim vibracijama i filmovima - poručio je Kusturica.

Kurir/ Tanjug, foto: Ana Paunković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track