Najnovije vesti

FILM ĆE POKAZATI ISTINU

AMERIČKI KRITIČAR SABOTIRA USPEH DARE IZ JASENOVCA! Zbog SRAMNOG teksta Aleksandra Kovač ŽESTOKO uzvratila (KURIR TELEVIZIJA)

Pop kultura

Srpski kandidat za Oskara, „Dara iz Jasenovca“ potresna je priča o stradanju Srba za vreme Drugog svetskog rata.

Film, koji otkriva istinu o položaju našeg naroda i drugih manjina, već sada je izazvao burne reakcije. I dok su mnogi potreseni filmom koji otkriva istinu, filmski kritičar i kolumnista američkog magazina „Variety“ napisao je i više nego sraman tekst na temu ovog filma.

Pevačica i muzičarka Aleksandra Kovač, koja je autorka muzike "Dara iz Jasenovca" vidno izrevoltirana njegovim rečima imala je žestoku reakciju na tekst.

-Film Gage Antonijevića je istorijski važan film, koji govori o zlodelima u strašnom logoru u Jasenovcu, ovo je antifašistički film, koji nema nikakvu političku niti nacionalnu agendu i koji jedino što slavi slavi ljudski duh i govori o borbi dobra i zla i to kako ljudsko dobro može da pobedi zlo – jasno je poručila pevačica.

Ona smatra da je „loš glas“ koji Srbiju prati od 90-ih godina stvorio probleme kada je u pitanju ovaj film.

-Veoma mali broj ljudi je video film. Ono što se dogodilo jeste da slika o Srbiji još iz 90-ih godina utemeljena i zapečaćena i kada se pojavi film da je srpski narod za vreme Drugog svetskog rata bio na pravoj strani i da smo kroz istoriju bili na pravoj strani i onda dolazi do problema – kaže pevačica i dodaje da je tekst u „Variety-ju“ politički pamflet.

-Taj tekst je politički pamflet i jedna vrlo sramna politička agenda, koji čak ne može da se nazove filmskom kritikom, jer nije, već je jedan politički pamflet i jedna vrlo sramotna politička izjava kolumniste Džeja Vajsberga, koji je o filmu pisao na jedan način koji ne dolikuje filmskom kritičaru i koji ne znam šta želi da postigne, osim da spreči ljude da glasaju za ovaj film na predstojećem „Oskaru“ i da spreči film da doživi uspeh koji zaslužuje – rekla je izrevoltirana pevačica.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

Foto: Printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...