FILM ĆE POKAZATI ISTINU

AMERIČKI KRITIČAR SABOTIRA USPEH DARE IZ JASENOVCA! Zbog SRAMNOG teksta Aleksandra Kovač ŽESTOKO uzvratila (KURIR TELEVIZIJA)

Pop kultura -

Srpski kandidat za Oskara, „Dara iz Jasenovca“ potresna je priča o stradanju Srba za vreme Drugog svetskog rata.

Film, koji otkriva istinu o položaju našeg naroda i drugih manjina, već sada je izazvao burne reakcije. I dok su mnogi potreseni filmom koji otkriva istinu, filmski kritičar i kolumnista američkog magazina „Variety“ napisao je i više nego sraman tekst na temu ovog filma.

Pevačica i muzičarka Aleksandra Kovač, koja je autorka muzike "Dara iz Jasenovca" vidno izrevoltirana njegovim rečima imala je žestoku reakciju na tekst.

-Film Gage Antonijevića je istorijski važan film, koji govori o zlodelima u strašnom logoru u Jasenovcu, ovo je antifašistički film, koji nema nikakvu političku niti nacionalnu agendu i koji jedino što slavi slavi ljudski duh i govori o borbi dobra i zla i to kako ljudsko dobro može da pobedi zlo – jasno je poručila pevačica.

Ona smatra da je „loš glas“ koji Srbiju prati od 90-ih godina stvorio probleme kada je u pitanju ovaj film.

-Veoma mali broj ljudi je video film. Ono što se dogodilo jeste da slika o Srbiji još iz 90-ih godina utemeljena i zapečaćena i kada se pojavi film da je srpski narod za vreme Drugog svetskog rata bio na pravoj strani i da smo kroz istoriju bili na pravoj strani i onda dolazi do problema – kaže pevačica i dodaje da je tekst u „Variety-ju“ politički pamflet.

-Taj tekst je politički pamflet i jedna vrlo sramna politička agenda, koji čak ne može da se nazove filmskom kritikom, jer nije, već je jedan politički pamflet i jedna vrlo sramotna politička izjava kolumniste Džeja Vajsberga, koji je o filmu pisao na jedan način koji ne dolikuje filmskom kritičaru i koji ne znam šta želi da postigne, osim da spreči ljude da glasaju za ovaj film na predstojećem „Oskaru“ i da spreči film da doživi uspeh koji zaslužuje – rekla je izrevoltirana pevačica.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track