GLUMA JE LEK, A U POSLU SAM NAŠLA BEG OD SVEGA! Iva Ilinčić se vratila na scenu i ima važnu poruku za sve mlade devojke!
Foto: ATA images

Iskrena

GLUMA JE LEK, A U POSLU SAM NAŠLA BEG OD SVEGA! Iva Ilinčić se vratila na scenu i ima važnu poruku za sve mlade devojke!

Pop kultura -

Beogradsko dramsko pozorište za 2021. sprema čak deset premijera, a prva u nizu je "Kišne kapi na vrelom kamenju" reditelja Juga Đorđevića. Jednu od glavnih uloga u ovom komadu, nastalom prema tekstu Rajnera Vernera Fasbindera, tumači Iva Ilinčić, koja će publici pokušati do dočara lik mlade glumice.

- Ana je na početku svog životnog puta. Željna je, ambiciozna i gladna za uspehom. To mi je sve bilo jako blisko jer se sa svim tim poteškoćama susreću svi mladi glumci. Znam šta znači biti na početku i bilo mi je inspirativno da igram Anu, jer je ona spremna da izgori zbog glume, umetnosti i pozorišta. Njoj je to sve na svetu - rekla je Iva za Kurir televiziju.

Iva Ilinčić
foto: ATA images

Komad "Kišne kapi na vrelom kamenju" govori i o manipulaciji, s kojom je sama Iva bila suočena u životu.

- Manipulacija je prisutna na svakom koraku. Nekako mi mladi glumci ne umemo da razdvojimo bitno od nebitnog i nama je sve važno. Uvek strepimo da li ćemo dobiti novu ulogu, hoće li nas zvati na kasting... Starije kolege se smeju, slušaju nas zbog čega se nerviramo. U predstavi se dešava i lepa ljubavna priča. Franca igra moj kolega Aleksandar Vučković - objašnjava glumica.

Iva je nedavno dospela u žižu javnosti kada je zajedno sa Milenom Radulović i drugim koleginicama optužila svog učitelja glume Miroslava Miku Aleksića za zlostavljanje.

- Nije lako manipulaciji stati na put. Najpametnije je biti iskren i uvek reći da vam nešto ne prija. Nikad nije kasno reći "ne". Toga ima svuda oko nas u društvu. Teško je samo to prepoznati i važno je da se o tome čita i uči. Uvek moraš da znaš šta je granica tvog bića - iskrena je Ilinčićeva.

Ona se slaže da mladi često nemaju uvid i pravu osobu kojoj će se poveriti kada imaju problem:

- Treba uvesti razgovor s psihologom u škole. S roditeljma ne možeš da razgovaraš o svemu.

Iva danas kaže da je uspela iz cele priče da izađe kao pobednik s osmehom na licu.

- Gluma je moj lek. U poslu sam našla beg od svega. Glumci se na sceni osećaju u nekom svom mikrokosmosu. Meni je to pomoglo. Borba je počela i traje. Spremna sam - zaključuje glumica.

Snimam seriju i spremam Šteficu Cvek

U predstavi "Kišne kapi na vrelom kamenju" igraju Pavle Pekić, Ljubinka Klarić i Aleksandar Vučković. Ivu već u maju čekaju novi izazovi u BDP. Premijera predstave zakazana je za 20. februar od 19 časova, pretpremijera biće odigrana sutra, dok su reprize na repertoaru 21. i 23. februara.

- Trebala bi da počnem da spremam predstavu u "Raljama života", u kojoj igram Šteficu Cvek. U planu je snimanje i jedne serije o kojoj ne smem još da pričam - istakla je Iva.

Kurir/ Anastasija Čanović, foto: Ataimages

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track