BALAŠEVIĆ SE SA 15 GODINA BORIO PROTIV KUĆNOG SAVETA: Pogledajte njegovo PRVO pojavljivanje u medijima
Foto: Printskrin / You Tube

sećanje

BALAŠEVIĆ SE SA 15 GODINA BORIO PROTIV KUĆNOG SAVETA: Pogledajte njegovo PRVO pojavljivanje u medijima

Pop kultura -

U avgustu 2020. Istorijski arhiv Grada Novog Sada objavio je prvi intervju Đorđa Balaševića. U pitanju je zapravo njegova izjava koja je osvanula u rubrici "Svakodnevni intervju".

Kantautor je tada imao 15 godina, a njaga i njegove vršnjake mučilo je nedostatak sa igralištima u Novom Sadu, zbog čega su se bunili odrasli stanovnici jer nisu mogli da trpe dečiju buku u komšiluku.

Đorđe Balasevic, 19.2.2021
foto: Tanjug Jaroslav Pap, Arhivska fotografija

"Iz godine u godinu govori se o tom nedostatku i predlažu rešenja koja bi omogućila njegovo otklanjanje. U naselju kod nove železničke stanice situacija je ista. U delu naselja "Pavla Bakića I", na primer, određen je prostor između zgrada za dečje igralište. Posuto je krupnim šljunkom i ne bi se moglo reći da je baš pogodno za svrhu kojoj je namenjeno. Najčešće dečaci tu igraju fudbal. Ali, nedavno im je kućni savet zabranio sa obrazloženjem da stvaraju veliku buku i prašinu. Da čujemo šta o tome kaže jedan iz tabora "optuženih", 15-godišnji učenik Đorđe Balašević.

- Znamo da smo ponekad smetali stanarima. Ali, trudili smo se da što manje galamimo, naročito u popodnevnim časovima odmora. Samo i stanari bi morali da znaju da nam je to jedino mesto za odmor posle škole. Upućuju nas na fudbalsko igralište preko pruge. A česti prelasci preko nekoliko koloseka predstavljaju opasnost veću od štete koju mi pravimo. Stvarno ne znamo gde ćemo se preko leta okupljati, ako stanari ne pokažu malo više razumevanja za nas najmlađe stanovnike ovog kraja, koji ima veliki broj - kaže Đorđe Balašević" - pisalo je u tekstu iz 1968.

Kurir.rs / foto: Printskrin / You Tube

BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track