SAHRANA ĐORĐA BALAŠEVIĆA BIĆE ODRŽANA NAJVEROVATNIJE U PONEDELJAK: Kantautor biće ispraćen na večni počinak u Novom Sadu
Foto: Printskrin / You Tube

saznajemo

SAHRANA ĐORĐA BALAŠEVIĆA BIĆE ODRŽANA NAJVEROVATNIJE U PONEDELJAK: Kantautor biće ispraćen na večni počinak u Novom Sadu

Pop kultura -

Đorđe Balašević, kantautor i pesnik, koji je preminuo juče 19. februara, biće sahranjen u ponedeljak, nezvanično saznaje Kurir u Kabinetu gradonačelnika.

Naime, kako se navodi, prodica je odbila da se izvrši obdukciju.

Podsetimo, Balašević je rođen 11. maja 1953. godine u Novom Sadu, gde je živeo u Ulici Jovana Cvijića koja se spominje u njegovoj pesmi.

Đorđe Balašević, Djordje Balasevic
foto: Nemanja Nikolić

Gimnaziju je završio vanredno, pošto je zbog matematike, fizike i hemije digao ruke od redovnog školovanja.Vickasti hit „U razdeljak te ljubim“ njegove prve grupe „Žetva“ sa 180.000 prodatih singlova bio je uspeh jugoslovenskih razmera.

Balašević je igrao u nekoliko serija, a snimio je i film „Rani mraz“, gde su između ostalih glumila njegova deca ali i njegov veliki prijatelj Rade Šerbedžija. Đorđe Balašević, rođen je 11.maja 1953. godine. Bio je član grupe „Žetva“ i „Rani mraz“, a 1982. započeo je solo karijeru.

Ukupno je objavio 14 albuma. Upisao je ali nije diplomirao geografiju. Ipak, povodom 50 godina Novosadskog univerziteta uručena mu je počasna diploma.

bagrem, Đorđe Balasevic
foto: Shutterstock, ATA Images

Kurir.rs/LJ.R.

BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track