Najnovije vesti

ĐOLE I OLIVERA BILI SU POVEZANI I PRE NEGO ŠTO SU SE SRELI! Ovo su detalji jedne od najlepših ljubavnih priča sa Balkana!
Foto: Marina Lopičić

voleš jednom u životu, da l' bogatu il' sirotu...

ĐOLE I OLIVERA BILI SU POVEZANI I PRE NEGO ŠTO SU SE SRELI! Ovo su detalji jedne od najlepših ljubavnih priča sa Balkana!

Pop kultura

Ljubav Đorđa i Olivere Balašević je opevana u mnogim stihovima, sada već besmrtnog kantautora. Svi su maštali o takvoj snažnoj ljubavi, navodeći ih kao primer "one" prave ljubavi koja se desi jednom u životu. 

Takvu ljubav je kao gimnazijalka priželjkivala i sama Olivera, a onda je upoznala Đoleta i jednostavno znala da je on taj.

Prošle godine je Olivera Balašević pričala kako je kao devojčurak zamišljala svoj život kao udate žene, i kako je došlo do toga da u Đoletu vidi baš ono o čemu mašta ceo život.

Djordje Balasevic, Olivera Balasevic
foto: Printscreen/Youtube

– Kao gimnazijalka sanjala sam sebe u kući punoj čipke, kako pečem kolače, a jedan dasa tu negde u mojoj blizini piše pesme. Eto, taj san mi se ostvario – pričala nam je tada uz osmeh i setila se kako je kao dete uz ručak stalno pevala, a majka Pelka joj govorila: „Sine, nemoj da pevaš za ručkom jer će muž da ti bude nem.“ Ta narodna nije se ostvarila i sudeći po njenom slučaju može da se baci u zaborav.

Pričala je i da su oni bili povezani i mnogo pre te 1979. godine kada su se sreli. Jer, kako to da imaju mladež na istom mestu, kako to da je njegova sestra od njega starija isto koliko i njen brat od nje, kako su njegova sestra i njen brat isti znak u horoskopu, kako...

Djordje Balasevic, Olivera Balasevic
foto: Printscreen/Youtube

Olivera je svesno odlučila da ulogu umetnika u porodici prepusti Đoletu. Nikada nije zažalila što se opredelila za ulogu supruge i majke. Kada su joj nuđene filmske role, smatrala je da je u porodici dovoljan jedan umetnik, te da Đorđe treba da ima prioritet jer će se on kao muškarac bolje snaći u tom svetu.

I one uloge koje je prihvatila, prihvatila je ponajpre kako bi se našla njemu pri ruci. Tako je bilo sa ulogom Juce u filmu „Pop Ćira i pop Spira“.

Djordje Balasevic, Olivera Balasevic
foto: Printscreen/Youtube

Rediteljka Soja Jovanović predložila je Đoletu, naturščiku, da sam izabere svoju partnerku smatrajući da će se s nekim s kim dobro funkcioniše bolje snaći i na filmu.

On nije želeo da se meša u deljenje uloga, a Soja mu je predložila da njegova žena odabere.

– Ako budem pitao nju, partnerka će mi biti Bata Paskaljević – našalio se Đole, a Olivera nastavlja: – Ipak, kada je producent Nenad Jovičić video kako nas dvoje funkcionišemo, rekao je Soji da bi bilo idealno da ja budem Juca. Nije mi to odgovaralo jer su Jovana i Jelena još bile male, a ja sam više volela da budem iza scene, skrajnuta. Međutim, onda je Đole izgovorio šifru koji je otključao svu moju stidljivost. A on je glasio: „Puno bi mi pomogla“. Eto, na tu rečenicu sam pala. 

Djordje Balasevic, Olivera Balasevic
foto: Printscreen/Youtube

(Kurir.rs/A.M./Blic žena)

BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...