MAJA GOJKOVIĆ ODRŽALA HITAN SASTANAK SA DIREKTOROM PRIRODNJAČKOG MUZEJA! Lažna vest je da se gasi ova ustanova kulture
Foto: Ministarstvo Kulture

VAŽNO SAOPŠTENJE

MAJA GOJKOVIĆ ODRŽALA HITAN SASTANAK SA DIREKTOROM PRIRODNJAČKOG MUZEJA! Lažna vest je da se gasi ova ustanova kulture

Pop kultura -

Potpredsednica Vlade Republuke Srbije i ministar kulture i informisanja Maja Gojković održala je sastanak sa direktorom Prirodnjačkog muzeja Milanom Paunovićem, povodom lažnih vesti koje su u toku jučerašnjeg dana plasirane, a vezano za dalji status ove republičke ustanove kulture.

Na sastanku je, kako je saopšteno, istaknuto da je Nacrt zakona o muzejskoj delatnosti, koji će se uskoro naći pred Narodnom skupštinom Republike Srbije, definisao između ostalog i status Prirodnjačkog muzeja. Iz teksta Nacrta zakona je potpuno jasno da je to republička ustanova kulture i da će i nakon usvajanja ovog zakona nastaviti da radi u ovakvom statusu. Tako su na sastanku razjašnjenje sve izmišljotine koje su juče provejavale u delu javnosti.

Maja Gojković
foto: Ministarstvo Kulture

Direktor Muzeja i ministar kulture i informisanja su nakon toga razgovarali o daljim planovima rada sa posebnim osvrtom na planove vezane za izgradnju zgrade Muzeja.

Ministarstvo kulture i informisanja za ovu godinu opredelilo je sredstva za raspisivanje konkursa za idejno rešenje za zgradu Muzeja koja je previđeno da bude na Novom Beogradu odlukom Skupštine grada Beograda.

Kurir/ Foto: Ministarstvo kulture i informisanja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track