SAVETI ZA MUŠKARCE: Kako da očuvate savršen izgled u pedesetim
Foto: Profimedia

SAVETI ZA MUŠKARCE: Kako da očuvate savršen izgled u pedesetim

Zabava -

Starenje je proces koji se ne može zaustaviti, ali se na ovaj proces može višestruko uticati i on se može usporiti ili zamaskirati, pogotovo ako govorimo o fizičkom izgledu.

Mnogi stručnjaci iz oblasti medicine i psihologije navode da je zapravo stvar izbora da li ćete kada proslavite pedeseti rođendan biti i dalje zadovoljni i birnuti o svom telu i izgledu.

Danas su svim ljudima dostupni različiti sadržaji i informacije koje se mogu naći u raznim formama – tekstovi, snimci, sadržaj na društvenim mrežama.

Zato se čini da je danas, više nego ikada ranije, lakše sačuvati savršen izgled i nakon ulaska u šestu deceniju života i da je moguće napraviti balans između uspeha u karijeri, privlačnog izgleda, treninga i naravno i dalje kvalitetnog seksualnog života.

Hrana kao eleksir mladosti, fizička aktivnost kao neophodna

Stručnjaci smatraju doslednost principima zdrave ishrane i redovnog vežbanja najvažnijim pravilom za savršen izgled posle četrdesete.

Hrana je gorivo za naš organizam i treba voditi računa koje gorivo u njega sipate. Od njega može zavisiti i nivo energije, snage, volje. Ali način ishrane značajno utiče i na zdravlje čoveka.

Osim toga redovna fizička aktivnost je takođe neophodna. Svakodnevno kretanje ili trčanje značajno utiče na sve segmente života, ali i celokupnog fizičko izgleda.

A kad smo već kod toga, ne treba zanemariti ni značaj seksualnog života. Statistički podaci govore da čak 52% muškaraca starijih od četrdeset godina ima ili je već imalo problem sa erekcijom, što se sa rastom godina može povećavati. Sa godinama dolazi do promena na raznim nivoima i to je normalno. Zato ne bi trebalo zaobilaziti sexy shop kao mesto na kojem se mogu pronaći različita pomogala koja mogu ovaj segment života učiniti boljim i vratiti vas koju godinu unazad.

Iako na ovaj segmet života utiče značajno ishrana i fizička aktivnost, poseta sexy shop-a može omogućiti da se veza ili brak održe živom i uzbudljivom. Osim toga, kupovinom i upotrebom proizvoda koje se mogu naći u sexy shop-u možete prekinuti rutinu i uvesti nešto novo i uzbudljivije.

Šampon za rast kose

Fizički izgled je važan svakom muškarcu, a pogotovo onima koji se nalaze u srednjim godinama kada promene na tom polju postaju vidljivije.

Jedna od njih odnosi se na problem bržeg gubljenja odnosno opadanja kose. A jedan od načina da na to utičete jeste upotreba šampona za rast kose ili onih šampona koji su označeni kao protiv opadanja.

Šamponi za rast kose su danas lako dostupan proizvod na tržištu i oni bi trebalo pored svoje osnovne svrhe da omogućavaju i jačanje korena dlake, da štite vlasi od prekomernog opadanja, da stimulišu rast kose...

Uz kontinuiranu i pravilnu upotrebu šampona za rast kose ona postaje čvršća, gušća i sjajnija. Samim tim i lepše izgleda.

Sede dlake prekrijte koristeći farbe za kosu

Još jedana promena koja se dešava, a tiče se takođe kose jeste pojava sedih dlaka. Ali ovaj problem je bar lako rešiti. Upotreba farbe za kosu može vam u tome pomoći. Sačuvaće mladalački izgled, pogotovo kod pojave sedih pre vremena.

U ovom slučaju veoma je važno izabrati kvalitetnu i odgovarajuću farbu za kosu u čemu vam mogu pomoći saveti stručnjaka. A važno je i kome ćete pokloniti svoje poverenje kada je briga o frizuri u pitanju, posebno kada je upotreba farbe u pitanju. U tom slučaju dobar frizer će znati da odredi najbolje farbe za kosu za vas.

(promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track