OMILJENE KOZMETIČARKE MEGAN MARKL OTKRILE TAJNU NJENE MLADE KOŽE: Postoji 5 koraka u nezi koje svaka žena treba da ISPRATI!
Foto: Profimedia

ZA ZDRAVO LICE

OMILJENE KOZMETIČARKE MEGAN MARKL OTKRILE TAJNU NJENE MLADE KOŽE: Postoji 5 koraka u nezi koje svaka žena treba da ISPRATI!

Pop kultura -

Kejt Somervil iz Los Angelesa i Džoana Vargas iz Njujorka sada su otkrile u čemu je tajna lepote holivudske glumice Megan Markl koja je osvojila najbuntovnijeg člana britanske kraljevske porodice.

Stručnjaci otkrivaju kako da "obične žene" prate njenu negu lica.

Megan Markl, Princ Hari
foto: CBS Printscreen

Prvi korak: čišćenje

"Ako imate masnu kožu, potrebno je dvostruko čišćenje. Ako imate suvu kožu, dovoljno je samo osnovno čišćenje", rekla je Somervil.

Drugi korak: piling

Somervil ističe kako upravo dubinski piling na najbolji način uklanja sloj mrtvih ćelija s lica te ostavlja taj prepoznatljivi sjaj kože. Osim fizičkoga, odlični su i hemijski pilinzi s AHA kiselinama, jer ujednačavaju ten i čine ga sjajnim i glatkim.

Online kupovina, Hangar, Mystic Nails, Vege Vita Detox, Koža, Lice, Nega, Kozmetika, Piling, Serum, Zeleno povrće, Biljke
foto: Profimedia

Treći korak: hidratacija

Nakon čišćenja i pilinga, neophodno je hidrirati kožu serumima i kremama, a praktična je formula i tonik.

"Hidratacija je ključ i verovatno najvažniji korak koji menja izgled kože", otkriva Somervil.

Četvrti korak: vlaženje

Nemojte brkati hidrataciju s vlaženjem.

"Hidratacija je stvarna količina vode u ćelijama, gde hidratacija čini veći deo lipida i keramida", objašnjava ona. Svaka dobra rutina nege kože pozabaviće se i jednim i drugim: lagani serum za dodavanje vlage, zatim krema ili ulje za "zaključavanje" hidratacije.

podočnjaci, oči, koža
foto: Profimedia

Peti korak: zaštita

Tokom čitave godine važno je negovati se kremom sa zaštitnim faktorom, kako se na licu ne bi pojavile hiperpigmentacijske nepravilnosti, naročito ako koristite piling s AHA kiselinama, upozorava Somervil.

"Predlažem maske za lice, a odličan dodatak nezi su "maramica" maske, pune aktivnih sastojaka", ističe druga omiljena kozmetičarka Megan Markl, Džoana. Od ključnih sastojaka ona predlaže retinol, koji je nezaobilazan u antiejdž tretmanima.

Bonus video:

01:06

NJENA LEPOTA KRASILA JE NASLOVNICE 80-IH! Svi su uzdisali za njom posle PLAVE LAGUNE, a sad NEPREPOZNATLJIVA u kućnom izdanju

Kurir.rs/K.Đ/Net.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track