KNJIŽEVNI KONKURS NOVICA TADIĆ ZA MLADE PESNIKE: Ovo je prilika da objavite vaše pesme i zaradite 100.000 dinara
Foto: Promo

lepe vesti

KNJIŽEVNI KONKURS NOVICA TADIĆ ZA MLADE PESNIKE: Ovo je prilika da objavite vaše pesme i zaradite 100.000 dinara

Pop kultura -

Na inicijativu Ministarstva kulture, Zavod za proučavanje kulturnog razvitka raspisao je javni poziv za književni konkurs "Novica Tadić" za mlade pesnike, prenosi Tanjug.

Ministarstvo kulture
foto: Dragan Kadić

Pravo učešća imaju svi pesnici koji u trenutku raspisivanja konkursa nisu navršili više od 35 godina i koji pišu na srpskom jeziku, bez obzira na to u kojoj državi žive. Neobjavljene rukopise pesničkih zbirki, obima do pet tabaka (80 stranica), autori treba da dostave pod šifrom isključivo poštom, u pet štampanih primeraka, na adresu: Zavod za proučavanje kulturnog razvitka, Rige od Fere 4, 11.000 Beograd sa naznakom: Konkurs "Novica Tadić".

Dobitnici će biti nagrađeni plaketom sa likom Novice Tadića, objavljivanjem nagrađenih rukopisa u okviru edicije "Prisustva", nazvanoj po prvoj pesničkoj zbirci Novice Tadića, pokrenutoj u okviru izdavačke delatnosti Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka, kao i novčanim iznosom od ukupno 100.000 dinara, koji će biti isplaćen u vidu autorskog honorara za objavljenu zbirku. Rok za slanje rukopisa je 27. april 2021. godine.

Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track