Najnovije vesti

KNJIŽEVNI KONKURS NOVICA TADIĆ ZA MLADE PESNIKE: Ovo je prilika da objavite vaše pesme i zaradite 100.000 dinara
Foto: Promo

lepe vesti

KNJIŽEVNI KONKURS NOVICA TADIĆ ZA MLADE PESNIKE: Ovo je prilika da objavite vaše pesme i zaradite 100.000 dinara

Pop kultura

Na inicijativu Ministarstva kulture, Zavod za proučavanje kulturnog razvitka raspisao je javni poziv za književni konkurs "Novica Tadić" za mlade pesnike, prenosi Tanjug.

Ministarstvo kulture
foto: Dragan Kadić

Pravo učešća imaju svi pesnici koji u trenutku raspisivanja konkursa nisu navršili više od 35 godina i koji pišu na srpskom jeziku, bez obzira na to u kojoj državi žive. Neobjavljene rukopise pesničkih zbirki, obima do pet tabaka (80 stranica), autori treba da dostave pod šifrom isključivo poštom, u pet štampanih primeraka, na adresu: Zavod za proučavanje kulturnog razvitka, Rige od Fere 4, 11.000 Beograd sa naznakom: Konkurs "Novica Tadić".

Dobitnici će biti nagrađeni plaketom sa likom Novice Tadića, objavljivanjem nagrađenih rukopisa u okviru edicije "Prisustva", nazvanoj po prvoj pesničkoj zbirci Novice Tadića, pokrenutoj u okviru izdavačke delatnosti Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka, kao i novčanim iznosom od ukupno 100.000 dinara, koji će biti isplaćen u vidu autorskog honorara za objavljenu zbirku. Rok za slanje rukopisa je 27. april 2021. godine.

Kurir

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja