NIKAD VIĐENI SNIMCI ČARLSA I DAJANE OTKRIVAJU KAKO JE ON UBIO U POJAM JEDNOM REČENICOM: Kraljevski eksperti kažu da su šokirani
Foto: Profimedia

dajanina mimika

NIKAD VIĐENI SNIMCI ČARLSA I DAJANE OTKRIVAJU KAKO JE ON UBIO U POJAM JEDNOM REČENICOM: Kraljevski eksperti kažu da su šokirani

Pop kultura -

Pojavili su se novootkriveni snimci čuvenog veridbenog intervjua princa Čarlsa i Dajane, na kom se vidi kako princeza od Velsa izgleda "očigledno nezadovoljno" nakon komentara budućeg supruga da li je par "zaljubljen".

Tog 24. februara 1981. godine, nakon višemesečnih spekulacija, 32-godišnji Čarls kome je dugo trebalo da pronađe nevestu oženio se uzbuđenom 19-godišnjakinjom, tada poznatom kao Ledi Dajana Spenser. Na foto pozivu iz Bakingemske palate su ih pitali da li se vole, Čarlsov odgovor na Dajanino „naravno“ bio je nezaboravan: „Šta god ljubav značila“.

princeza Dajana, princ Carls
foto: Profimedia

Tada se vidi rez u videu odmah posle Čarlosovg komentara, ali novi snimci koji su emitovani na britanskoj televiziji pokazuju kako spuštaju poglede i pokazuju očigledno nezadovoljstvo zbog greške.

Kraljevski stručnjaci rekli su da je snimak "šokantan" i "neverovatan" četrdeset godina kasnije. „Izraz njenog lica je tako rečit. "Nikad nisam video da tako jasno ispoljava nezadovoljstvo njime pred kamerama, to je najneverovatniji snimak", kaže kraljevski istoričar Pirs Brendon.

princeza Dajana, princ Carls
foto: Profimedia

„Neverovatno je to gledati sada, nisam to ranije video“, dodaje pisac Ričard Kaj. „Tišina između njih dvoje je bila jezivo teška. “, dodao je.

Kraljevski biograf Anđela Levin je rekla da je intervju jedan od ranih znakova koji pokazuju razliku i potencijalne probleme između Spensersa i Vindzora. „Dajana zaista nije mogla da bude Spenser i pokaže šta oseća, morala je da bude Vindzor i sakrije sve to“, rekla je. "Čarls je bio zbunjen kako da odgovori na pitanje koje se odnosi na njegove emocije. "Ne zaboravite da su ga odgajili kraljica i vojvoda od Edinburga i da su ga učili da krije emocije“, dodala je.

"Zapravo možete da vidite kako se ugasio sjaj njenih očiju. Za nju se tada ceo svet srušio", dodao je Dajanin biograf Endrju Morton.

(Kurir.rs/A.M./Daily mail)

BONUS VIDEO:

00:02

BIVŠI DEČKO PEVAČICE SMUVAO NEKADAŠNJU CIMERKU: Nikola Đorđević LJUBI Ivanu Marinković, prisni kao nikad dosad! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track