U BEOGRADU MI JEDINO SMETA ŠTO NE RADE KAFANE! Milena Zupančič za Kurir pred premijeru: Plašim se reakcije publike!
Foto: Dragana Udovičić

veliki povratak

U BEOGRADU MI JEDINO SMETA ŠTO NE RADE KAFANE! Milena Zupančič za Kurir pred premijeru: Plašim se reakcije publike!

Pop kultura -

Diva jugoslovenskog filma Milena Zupančić odavno je osvojila publiku sa ovih prostora brojnim ulogama na velikom platnu i u pozorištu.

Na daske Beogradskog dramskog pozorišta ponovo će stati u ponedeljak u predstavi "Cement Beograd", koju po tekstu Milana Ramšaka Markovića, inspirisanom dramom Hajnera Milera, režira Sebastijan Horvat.

Milena Zupančič
foto: Dragana Udovičić

- U Sloveniji je gotovo sve bilo zatvoreno godinu dana, i pozorišta i kafane. Prve nedelje kad sam došla u Beograd, rekla sam sebi: "Stigla si na oslobođenu teritoriju", a onda su se i ovde mere pojačale. Lepo mi je kod vas. Međutim, nemam vremena da šetam gradom, da se družim s prijateljima, a ni da idem u kafane - kaže Milena za Kurir.

Ona priznaje da pred premijeru ima veliku tremu.

- Odgovornost je velika. Dugo godina nisam radila u Srbiji, a ovde je došla neka nova publika. Nekad smo se puno družili i mi Slovenci učili od srpskih glumaca da budemo opušteniji, a oni od nas da budu strogi. Treba mi vremena da uđem u melodiju jezika. Plašim se da li će me primiti kao nekada - objašnjava glumica.

Milena Zupančič, predstava Cement Beograd
foto: Dragana Udovičić

U predstavi "Cement Beograd" Milena je pronašla deo i svog života.

- Svi smo se kao mladi borili za neke stvari. U drugom delu predstave smo u scenama Miki Krstović i ja. Oni su postali heroji, ali im se dešavaju mnoge teške stvari. Plašim se da ne budemo previše patetični. Čovek sam ne može da napravi velike stvari. Pozorište je uvek važno zajedništvo - zaključuju Milena Zupančić.

Milena Zupančič
foto: Dragana Udovičić

Mnogih koje volim više nema

Milena se tokom priprema za premijeru srela s mnogim dragim prijateljima.

- Svi su mi se obradovali. Imam premalo vremena da vidim sve koje želim. Mnogih više i nema. Upoznala sam i sjajne mlade kolege. Oni nikad nisu zamena za one kojih više nema - konstatuje slovenačka glumica.

Kurir/ TV Ekran

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track