BJELOGRLIĆ PRAVO IZ AMERIKE USKOČIO U KOŽU NOVINARA Miloš Avramović: Žao mi je što Uliks Fehmiu nije mogao da snima s nama
Foto: Režim produkcija

Privodi se kraju snimanje filma "Trag divljači"

BJELOGRLIĆ PRAVO IZ AMERIKE USKOČIO U KOŽU NOVINARA Miloš Avramović: Žao mi je što Uliks Fehmiu nije mogao da snima s nama

Pop kultura -

Nakon pet nedelja rada privodi se kraju snimanje novog filma "Trag divljači" iz produkcijske kuće "Režim" Miloša Avramovića, a režiser je Nenad Pavlović. Scenario, koji potpisuje Nenad Pavlović, u saradnji s Đorđem Milosavljevićem i Dimitrijem Vojnovim, pisan je po motivima proze Živojina Žike Pavlovića, jednog od naših najznačajnijih književnih i filmskih autora. Iz Amerike pravo na set stigao je i Dragan Bjelogrlić.

- Bjela igra kontroverznog novinara i intelektualca. Stigao je na set pravo iz Čikaga. Za mene je velika sreća i čast što sam producent filma koji je inspirisan prozom jednog od naših najvećih umetnika Živojina Pavlovića, a još veća zato što je reditelj filma njegov sin, i moj veliki prijatelj, Nenad Pavlović - kaže Avramović za Kurir.

Trag Divljači
foto: Režim produkcija

Radnja filma se odvija u izmišljenom gradu Vranovcu u istočnoj Srbiji 1979. godine. Glavni likovi su Jugoslav, ambiciozni novinar u državi koja strogo kontroliše medije i ostavlja malo prostora za istraživačko novinarstvo, kao i Blagoje, potpukovnik Udbe pred penzijom. Putevi im se ukrštaju kada brutalno ubistvo u srpskoj varošici potrese jugoslovensku javnost. Obojica odlaze da istraže slučaj, iz različitih pobuda.

Miloš Avramović
foto: Nemanja Nikolić

- Ostalo nam je još tri dana snimanja u Beogradu. Srbija dobija još jedan kvalitetan film. Ne očekujemo od njega komercijalni uspeh kao s "Južnim vetrom", ali se nadamo dobrom prijemu na festivalima. Mislim da će njegova tema biti zanimljiva i stranoj publici - objašnjava reditelj.

Iza ovog projekta stali su Ministarstvo kulture, FCS, Telekom Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, Medija program EU, kao i gradovi Niš, Beograd i Zaječar.

Uliks Fehmiu
foto: Nemanja Nikolić

Avramović jedino žali što je morao da zameni Uliksa Fehmiua.

- Uliks je dobio koronu pred početak snimanja. Spremao se u Americi za ovu ulogu, čak je i puštao bradu. Baš mi je žao što ga nećemo gledati. Nismo mogli da pomeramo snimanje, pa ga je zamenio Miloš Timotijević - zaključuje reditelj.

Glumačku ekipu predvode renomirana imena našeg glumišta: Radivoje Raša Bukvić, Predrag Miki Manojlović, Nada Šargin i Milena Pavlović.

Gavrilo Đurđević
foto: fondacija Budi human

Pomažu malom Gavrilu Na aukciji Marašov kombinezon

Ekipa filma "Južni vetar" uključila se u humanitarnu akciju za pomoć malom Gavrilu Đurđeviću. Porodici obolelog dečaka, koji ima tek sedam meseci, potrebno je da sakupi 2,5 miliona evra za lečenje. Reditelj Miloš Avramović stavio je na aukciju Marašov trkački kombinezon iz prvog dela filma. Licitacija na Instagramu traje danas do 20 časova, a početna cena je 300 evra. - Svi možemo da pomognemo i tako što ćemo poslati 973 na 3030 - poručuje reditelj.

Kurir, Lj. Radanov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track