DODELA BAFTA NAGRADA BEZ PUBLIKE: Prijanka zapalila crveni tepih nevaljalim sakoom! (FOTO)
Foto: Profimedia

GLAMUROZNO

DODELA BAFTA NAGRADA BEZ PUBLIKE: Prijanka zapalila crveni tepih nevaljalim sakoom! (FOTO)

Pop kultura -

Dodela nagrada britanske Akademije za filmsku i televizijsku umetnost (BAFTA) ove godine je održana bez gužve i publike, a za najbolji film, koji je osvojio i najviše nagrada, proglašen je "Nomadland" kineske rediteljke Kloi Džao.

Iako je svečana ceremonija u Rojal Albert holu u Londonu održana u nešto drugačijem maniru u odnosu na ranije, crveni tepih morao je da bude postavljen kako bi zvezde prošatele u svojim toaletama. Ipak, ovog puta nije bilo velikih modnih uzleta, kreacija koje će ući u istoriju, a najzanimljiviji je bio nevaljali sako Prijanke Čopre. Mada je sve vreme morala da pazi na držanje i da ga povremeno povlači preko grudi, sa ovom upečatljivom jarko roze kreacijom privukla je najviše pažnje.

Ceremonija je održana tokom dve noći, a nominovani su se pridružili putem videa zbog pandemije kovida 19.

Hju Grant, Ana Eberstin, bafta
foto: Profimedia

Ipak, Hju Grant i Prijanka Čopra pojavili su se lično tamo, dok su se Rene Zelveger i Ana Kendrik pridružile iz studija u Los Anđelesu da uruče nagrade.

Film "Nomadland", koji je ove sezone već osvajao nagrade, prikazuje 63-godišnju udovicu Fern, koju tumači Franses Makdormand, a koja je nakon američke ekonomske recesije svoj kombi pretvorila u mobilnu kuću i krenula na put, radeći sezonske poslove usput. Pored nagrade za rediteljku Kloi Džao, i Makdormandova je dobila nagradu za najbolju glumicu.

Filmski veteran Entoni Hopkins dobio je nagradu za najboljeg glavnog glumca za ulogu čoveka sa demencijom u filmu "Otac", koji je nagrađen i za adaptirani scenario.

Entoni Hopkins
foto: Beta/AP

Ju Džung Jung odnela je nagradu za najbolju sporednu glumicu u drami "Minari", u kojoj igra baku koja iz Južne Koreje putuje u SAD da čuva unuke. Nagradu za originalan scenario dobila je Emerald Fenel za film "Mlada žena koja obećava". Isti film osvojio je titulu najboljeg u kategoriji izvanredni britanski film. Najboljim sporednim glumcem proglašen je Danijel Kaluja za ulogu u filmu "Juda i crni Mesija".

Nagradu za najbolji dokumentarac dobio je film "Moj učitelj hobotnica" autora Pipe Erlih, Džejmsa Rida i Krejga Fostera, dok je najbolju muziku imao film "Duša", koji je pobedio i u kategoriji za najbolje animirano ostvarenje. Ostvarenje "Tenet" odnelo je nagradu za najbolje vizuelne specijalne efekte. Film "Još jedna tura" pobednik je kategorije najbolji strani film, u kojoj se takmičilo i ostvarenje "Quo Vadis, Aida?" Jasmile Žbanić. Akademija je takođe odala počast princu Filipu, suprugu kraljice Elizabete, koji je preminuo u petak u 100. godini. Filip je imenovan za prvog predsednika BAFTA 1959. godine. Njegov unuk princ Vilijam je aktuelni predsednik BAFTA.

Kurir.rs/ Jelena Stuparušić/ Foto:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track