NEKO JE SPAVAO NA ČASOVIMA GEOGRAFIJE? Pitanja iz zemljopisa u Mozaiku ZADALA MUKE takmičarima na startu nedelje
Foto: Kurir televizija

KURIR TELEVIZIJA

NEKO JE SPAVAO NA ČASOVIMA GEOGRAFIJE? Pitanja iz zemljopisa u Mozaiku ZADALA MUKE takmičarima na startu nedelje

Pop kultura -

Na samom startu nedelje u kvizu "Mozaik" zabeležena je interesantna borba prošlonedeljnog pobednika Vojina Nikolića, takmičara na crvenoj poziciji i Bogdana Vićentića, pica majstora i takmičara na plavoj poziciji.

Njih dvojica ukrstila su znanje u borbi za nagrade u vrednosti od 100.000 dinara i 300.000 dinara za drugo i prvo mesto, a sledi i nagradno putovanje.

Mozaik
foto: Kurir televizija

Takmičari su lepo započeli igru, obojica pokazavši izraženu logiku i osvojili prve poene već u prvoj igri "Nizovi".

"Daj mi slovo" takmičari biraju slova kako bi našli što dužu reč. Takmičari su se i ovde pokazali odlično, pa su obojica složila reč od 8 slova i tako dobili i bonus poene.

Najteža i mnogima omiljena igra "Abakus" zahteva izuzetnu koncentraciju i brzo reagovanje na komplikovane matematičke zadatke.

Mozaik
foto: Kurir televizija

Ipak, Bogdan se u ovoj igri nije naročito snašao, pa je iz nje izašao sa nula bodova, dok je Vojin pokazao izvrsnu spretnost i nakon ove igre poveo sa 15 bodova razlike.

"Štafeta" je igra koja podseća na dečju "Kaladont" i u kojoj je najvažnije da koncentracija ne spadne.

Nažalost, Bogdanu je trebalo predugo da se seti reči koja počinje slovom "A", pa su svi bodovi otišli Vojinu.

Mozaik
foto: Kurir televizija

Igra "Magelan" i pitanja iz geografije i politike zadala su muke našim takmičarima, ali i pored toga uspeli su da osvoje veliki broj bodova.

U igri "Do vrha" takmičri su se prvom delu peli povezujući nazive poznatih ulica i bulevara i gradova u kojima se nalaze, a u drugom delu spajajući muzeje i galerije sa gradiovima.

Obojica takmičara osvojila su poene.

Mozaik
foto: Kurir televizija

U poslednjoj igri "Kurir" obojica takmičara osvojila su poene. Ipak, to nije bilo dovoljno da Bogdan stigne Vojina, pa je kući otišao sa vrednom nagradom, knjigom o Hramu Svetog Save, a Vojina ćemo nastaviti da pratimo i u narednoj emisiji.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track