3 FAZE MIKINIH ZLOČINA?! Ovako je Aleksić SLAMAO svoje žrtve, pre pipkanja i čina SILOVANJA postavljao je jedno PROSTAČKO pitanje
Foto: Nemanja Nikolić, Damir Dervišagić, Dado Đilas

istraga navodno otkrila isti obrazac za sve devojke

3 FAZE MIKINIH ZLOČINA?! Ovako je Aleksić SLAMAO svoje žrtve, pre pipkanja i čina SILOVANJA postavljao je jedno PROSTAČKO pitanje

Pop kultura -

Dok su pojedini decenijama uzdizali Miroslava Miku Aleksića kao vrhunskog stručnjaka, a ulazak u njegovu školu smatrali prestižom, on je navodno na najbrutalniji način iskorišćavao svoje učenice.

Evo kako je predator, prema tim navodma a po fazama, na izvitoperen način zadovoljavao svoj seksualni nagon.

Podržavaoci njegovog stila govorili su da je Mika strog, ali pravičan i da je njegov grub pristup za dobro polaznika. U prethodnih nekoliko meseci desetine žena javilo se policiji i tužilaštvu sa traumatičnim iskustvima koje su proživele sa Miroslavom Aleksićem. Najstariji slučajevi datiraju iz devedesetih godina, a žrtve su se nakon toga samo redale.

Miroslav Mika Aleksić
foto: Dado Đilas

Više žena javilo se iz inostranstva, neke su pred nadležnima ispričale da su doslovno pobegle od predatora, a sada će zbog zastarelosti svojih slučajeva biti svedoci u korist žrtava.

Prethodnih dana diglo se kuso i repato u odbranu Miroslava Aleksića. U žestokoj kampanji, digli su se porodični prijatelji, učenici, poneki kolega. Kažu, baš im je čudno. Njima nije bilo neobično, ništa nisu primetili. Pošto silovatelji obično siluji transparentno, da se primeti!

Najugledniji nastavnik glume navodno je decenijama zloupotrebljavao svoju poziciju i poverenje dece.

Promena u Aleksićevom odnosu prema devojkama počinjala je, kako navodno govori izvor iz istrage, a koje navodno prenose izjave žrtava, kada bi napunile 16 godina. Tada bi počinjao drugačiji sistem “nastave”.

TRI FAZE

Kako je izvor upoznat sa detaljima slučaja ispričao, Aleksić je imao tri modusa - prvi kada su devojke punile 16 godina, drugi kada su imale 17 i treći kada su postajale punoletne.

Kako je predator polazio u “pohod”? Aleksić je kao neko ko je decenijama radio sa decom, besprekorno znao njihovu psihologiju. Žrtve je birao pažljivo, koristio je zbunjenost i poverenje svojih učenica.

  • Kada bi napunile 16 godina, počeo je da im postavlja intimna pitanja “da li se kr*eš”, “da li svrš*vaš? I tome slično.
  • Sa 17 godina, prelazio je a sledeći nivo - oslobađanje od stidljivosti. Podizao bi suknje devojkama, haljine, bluze, skidajući ih potpuno. Onda im je dodirivao grudi, zadnjice... - priča jedan od sagovornika.
  • Treći nivo, po rečima sagovornika, dešavao se oko punoletstva, ili penetriranjem polnim organom ili penetriranjem prstom uz simulaciju seksualnog odnosa.
Mika Aleksic, Milena Radulovic
foto: Dado Đilas, Nemanja Nikolić

Sve devojke, i one koje se međusobno poznaju, ali i one druge ispričale su identičnu priču o tome kako ih je Aleksić zlostavljao. Obavezan uslov za individualno spremanje glume, kako su sve devojke ispričale, bio je "da se kresnu" (taj izraz je Aleksić upotrebljavao).

- To bi se zatim proslavilo na njegovim časovima, na njegovo insistiranje - kaže isti izvor.

Mika Aleksić
foto: Printscreen/RTS

kurir.rs/blic

Bonus video:

00:44

EVA RAS BRANI ALEKSIĆA: On je učitelj, ja verujem tom zanimanju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track