SVE JE SAMA STATISTIKA, NIJE ZA SVE ŽIRI KRIV! Evo zašto Hrvatska nije prošla u finale Evrovizije! Držimo fige za srpske URAGANKE!
Foto: Profimedia

hrvatski ekonomista sve pojasnio

SVE JE SAMA STATISTIKA, NIJE ZA SVE ŽIRI KRIV! Evo zašto Hrvatska nije prošla u finale Evrovizije! Držimo fige za srpske URAGANKE!

Pop kultura -

Hrvatska predstavnica na Evroviziji Albina Grčić (22) nastupom nije uspela da osigura ulazak u veliko finale, što je u Hrvatskoj izazvalo veliko nezadovoljstvo.

Iako su na službenim stranicama Evrosonga protestovali i mnogi stranci, koji su hrvatsku ipesmu videli videli u finalu. Ekonomista Vedrana Pribičević odlučila je na društvenim mrežama ponuditi malo drugačije i, kako je najavila, 'nepopularno mišljenje' o plasmanu Albine, a sve je potkrepila statistikom slušanosti pesama na Spotifyu.

- Pre nego što dobijemo spastične napade od neulaska Hrvatske u finale Evrosonga treba da pogledamo statistike slušanja pesama na Evrosongu dostupne na Spotify. Jasno da je Hrvatska tu u donjem ešalonu. Ako zadnjih X godina imamo kriminalne rezultate na Evrosongu, onda bi se možda mogli i pitati zašto je to tako i što radimo pogrešno. Nije sve belosvetska zavera, nije uvek kriv sudija - zaključila je.

Činjenica je da Albinin "Tick-Tock" nije jedna od popularnijih i slušanijih pesama na ovoj streaming platformi, ali sve specijalizirane kladionice videle su je u finalu, a kvalitetan nastup samo je pojačao nadu.

Evrovizija
foto: Profimedia

Srpske predstavnice na Evrosongu "Hurricane" na kladionicama se veoma dobro drže i mnogi smatraju da nam je mesto u finalu. Naša pesma "Loco Loco" na Jutjubu ima više od 9 miliona pregleda i držimo palčeve za naše devojke.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track