KLUPKO SE ODMOTAVA! JAVNOST JE ŽIVELA U NEZNANJU 24 GODINE: Otkriveno zašto je princeza DAJANA bila u Parizu te KOBNE noći!
Foto: Shutterstock/neftali, Profimedia

istina izlazi na videlo

KLUPKO SE ODMOTAVA! JAVNOST JE ŽIVELA U NEZNANJU 24 GODINE: Otkriveno zašto je princeza DAJANA bila u Parizu te KOBNE noći!

Pop kultura -

Reakcija Torijevaca na kampanju princeze Dajane o nagaznim minama naterala je da donese fatalnu odluku i odloži svoj povratak u Veliku Britaniju.

Princeza Dajana
foto: Profimedia

Tu informaciju otkrio je njen bivši pomoćnik, a time zapravo pada nova senka na ceo događaj, iz kojeg se da isčitati da možda do te fatalne nesreće ne bi ni došlo da se na vreme vratila kući.

Kolin Tebat bivši vozač princeze Dajane, otkrio je kako je prepirka oko njenog javnog poziva na zabranu mina uverila princezu Dajanu da produži svoj boravak u Parizu, gde je boravila sa dečkom Dodijem Fajedom, iako to isprva nije planirala. Po toj izjavi princeza Dajana tog kobnog 31. avgusta 1997. godine ne bi bila u automobilu koji prolazi kroz pariški tunel i ne bi izgubila svoj život, baš kao ni njen dečko i vozač Henri Pol.

Te informacije pojavile su se u najnovijoj istrazi poznatog ostrvskog medija, tačnije za potrebe podkast serije Poslednji Dajanini dani (Last Days of Diana), o smrti princeze Dajane, po čemu ispada da bi ona napustila francusku prestolnicu davno pre te večeri, sve samo da nije primila oštre kritike pojedinih Torijevaca.

Princeza Dajana
foto: Profimedija

Naime, povratak u London trebao je da se desi tri dana pre, 28. avgusta, ali je ona ipak je produžila boravak.

"Nije se vratila planiranog datuma, tog četvrtka, samo zato što su je Torijevci napali zbog njene kampanje protiv mina. Optužili su je da koristi kampanju samo kako bi dodatno sebi priuštila pozitivni imidž u javnosti, što ju je jako uznemirilo. Nazvala nas je i rekla da će pričekati da se situacija u Velikoj Britaniji smiri i da se umesto u četvrtak, vraća za vikend", reči su to Kolina Tebata, koji je potom dodao:

"Da se vratila u četvrtak... ko zna, možda bi danas još bila živa."

Princeza Dajana
foto: Profimedia

Inače, kampanju protiv mina Diana je pokrenula nekoliko meseci pre smrti, u januaru 1997.godine, nakon posete Angoli. Ministar obrane Erl Hov je zbog toga javno prozvao i napao, a ništa lepših reči za nju nisu imali Torijevci predviđeni Piterom Vigersom upoređujući njezinu borbu protiv mina sa onom francuske glumice Brižit Bardo i njenih pokušaja da spasi mačke.

Sve se ponovno pokrenulo u avgustu 1997. tokom njenog odmora na Mediteranu, gdje je uživala sa 42-godišnjim Dodijem, kada je dala intervju za francuske medije i ponovno progovorila o toj temi.

U istoj istrazi otkriven je i sadržaj njenog poslednjeg telefonskog razgovora pre stravične saobraćajne nesreće, a koji je vodila sa bliskim prijateljem Ričardom Kajem.

"Bila je pomalo uznemirena jer su joj pomrsili planove, a ona je jedino želela što pre da dođe kući i vidi svoje dečake", rekao je Ričard.

Princeza Dajana, saobraćajka
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M./Daily Mail)

Bonus video:

00:44

OVAKO TANJA SAVIĆ PROVODI VREME SA SINOVIMA POSLE GODINU I PO DANA: Pevačica ne skida pogled sa dece, ne može da ih se nagleda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track