USPEH U HOLIVUDU: Srbin glumi rame uz rame sa Džulijom Roberts i Šonom Penom u seriji Gaslit, koja govori o aferi Votergejt
Foto: Profimedia, Privatna Arhiva

od trnja do zvezda

USPEH U HOLIVUDU: Srbin glumi rame uz rame sa Džulijom Roberts i Šonom Penom u seriji Gaslit, koja govori o aferi Votergejt

Pop kultura -

Mladi glumac Aleksandar Filimonović, koga publika pamti po ulogama u filmu "Montevideo, bog te video", serijama "Ubice mog oca" i "Drim-tim", dobio je veliki posao u Americi i igraće u serije "Gaslit" sa Džulijom Roberts i Šonom Penom.

Projekat snima platforma Starz, a govori se o Marti Mičel u njenom ulozi u skandalu Votergejt, piše Holivudriport. Kreator priče je Met Ros. Afera Votergejt je izraz koji označava seriju političkih skandala tokom predsedničkog mandata Ričarda Niksona. Ova dešavanja dovela su do ostavke predsednika Niksona 9. avgusta 1974. godine. Skandal je počeo kada su uhapšena petorica provalnika koji su upali u kancelariju Demokratskog nacionalnog komiteta u hotelu "Votergejt" u Vašingtonu 17. juna 1972. godine.

Istragu je u početku vršio FBI, da bi kasnije prešla u nadležnost Votergejt komiteta, koji je obrazovao Senat SAD. Istragom se ispostavilo da je ova provala bila samo jedna u nizu nelegalnih aktivnosti koje su obuhvatale zastrašivanje, političku špijunažu i sabotiranje. Za ovo je bio odgovoran Niksonov štab i ljudi lojalni njemu. Među nelegalnim radnjama bilo je i korišćenje novca sumnjivog porekla koji je dolazio iz Meksika, a koji je između ostalog korišćen i za ućutkivanje sedmorice učesnika u provali iz 17. juna.

Ričard Nikson, Nikson
foto: Profimedia

Nakon dve godine istrage protiv predsednika ustanovljeno je da je on znao za trake koje su snimane prilikom prisluškivanja demokrata. Uvidevši da mu preti opoziv, Nikson je deset dana nakon završetka istrage podneo ostavku. Njegov naslednik Džerald Ford potpisao je pomilovanje za svog prethodnika pošto je ovaj predao predsedničku funkciju.

Poslednjih godina Aleksandar uspešno gradi karijeru u Holivudu, a kako sam kaže, put do američkog sna bio je prilično trnovit. Iako se snalazio za život radeći razne sitne poslove, nijednog momenta nije posustajao, a jedno vreme vozio je i taksi. Strpljenje se isplatilo, pa je na kraju zaigrao u Netfliksovom projektu i sa legendarnim Edijem Marfijem, a sada je dobio još veći angažman. Kontaktirali smo povodom napisa u američkim medijima i s našim glumcem, koji je kratko poručio:

- Za sada nemam nikakav komentar.

O ulozi Filimonovića nema više informacija osim da se lik zove Zolton.

Aleksandar Filimonović
foto: Nemanja Pančić

Kurir.rs/ Ljubomir Radanov

Bonus video:

03:49

SRPSKI GLUMAC ODUŠEVIO EDIJA MARFIJA: Zaigrao sa njim, pa mu DONEO POKLONE iz Srbije! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track