02:56

VI STE NEVEROVATNI Pevač Sabatona održao emotivni govor: Jedva čekamo da se vratimo u Novi Sad

drugi dan festivala

VI STE NEVEROVATNI Pevač Sabatona održao emotivni govor: Jedva čekamo da se vratimo u Novi Sad (VIDEO)

Pop kultura -

Švedski bend nije razočarao brojne fanove sjajnim nastupom, a šou i utisak su upotpunile i domaće snage

Upalite svetla da vidim ljude, poželela sam ljude, rekla je, brišući suze u očima, Amira Medunjanin. Ako je prvi dan na Egzitu bio nabijen emocijama, drugu noć obeležili su rok i pank bendovi Sabaton, Van Gog i Goblini. Na sceni je bilo svega, i vatre i krvi i dobre zabave.

Srbija ima jednu od najjačih fan baza Sabatona, a bend je odlučio da svira svoju novu pesmu, i to prvi put uživo. Inače, ceo njihov album "Great War" je o Prvom svetskom ratu, a za pesmu "Last Dying Breath" bend je pronašao motiv u govoru braniocima Beograda, koji je održao major Dragutin Gavrilović u oktobru 1915. godine, za vreme odbrane Beograda u Prvom svetskom ratu.

Exit 2021
foto: Zorana Jevtić

- Vi ste neverovatni. Mislim da mi treba pivo, je li vama to OK? Nama je ovo prvi nastup na Egzitu, ali u Srbiji smo bili još 2007. godine. Na mnogim drugim mestima ljudi nisu znali pesme - ali zauvek ću pamtiti da je u Srbiji bilo drugačije. Već sad jedva čekam da se vratim sledeći put. Živeli - poručio je pevač benda Joakim Broden.

Exit 2021
foto: Zorana Jevtić

Bilo je tu svega u dva sata svirke, i pesme Metalike, a i namernih tehničkih problema, kad je cela tvrđava otpevala celu strofu i refren uglas. Pevač benda je publici zahvalio na srpskom jeziku, a zatim poslao poruku i na engleskom.

- Nama je ovo posebno veče. Nismo shvatali koliko nam je ovo nedostajalo dok nismo počeli da nastupamo. I bili smo jako nervozni pre nastupa - rekao je Broden.

Zvonimir Đukić Đule
foto: Dragan Kadić

Van Gog je okupio malo drugačiju publiku. Zanimljivo je da se ovim koncertom proslavilo više toga - lider grupe je imao rođendan, sama grupa ove godine obeležava 35 godina, dok Egzit slavi dve decenije uspešnog postojanja.

- Da mogu, večeras bih sve ove ljude okupljene na novosadskoj tvrđavi, koji su došli iz svih krajeva Srbije i iz regiona i Evrope, zagrlio jakim stiskom. Večeras slavimo život, slavimo 20. rođendan Egzit festivala i 35. rođendan grupe - poručio je Đule.

Pred samo svitanje i Goblini su imali dobru svirku.

- Kad misliš da si sam, mi smo ovde, ima nas gomila - rekao je Branko Golubović.

Bir Fest, Goblini
foto: Goblini, Bir Fest

Kurir.rs

Bonus video:

01:32

KOLIKO TREBA DA IZDVOJITE ZA SMEŠTAJ TOKOM EGZITA? Cene idu do NEVEROVATNIH 400 EVRA - U Novom Sadu RASPRODATO i najskuplje!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track