EGZIT BROJKE: S tvrđave odnete 33 tone smeća, oduzeta dva pištolja, a festival posetilo 180.000 ljudi!
Foto: JKP Čistoća Novi Sad

zanimljivo

EGZIT BROJKE: S tvrđave odnete 33 tone smeća, oduzeta dva pištolja, a festival posetilo 180.000 ljudi!

Pop kultura -

Egzit, koji je održan od 8. do 12. jula u Novom Sadu, posetilo je gotovo 180.000 ljudi.

Dva dana nakon festivala sumiraju se utisci i iznose zanimljive brojke. Ministar Aleksandar Vulin je posebno zahvalio policajcima koji se bave suzbijanjem trgovine narkoticima i koji su za četiri dana efikasnim operativnim radom otkrili 210 osoba kod kojih je pronađena droga, među kojima je 125 stranih državljana.

Aleksandar Vulin
foto: MUP Srbije

Novosadska policija je tokom ovog festivala pronašla i oduzela dva pištolja i 39 metaka.

Exit 2021
foto: JKP Čistoća Novi Sad

Od početka festivala Egzit do odlaska poslednjih posetilaca s Petrovaradinske tvrđave radnici JKP "Čistoća" Novi Sad sakupili su i otpremili kamionima 33 tone smeća na gradsku deponiju. Navedene količine prikupljene su samo na prostoru Petrovaradinske tvrđave, bez podgrađa i Keja žrtava racije. - Tokom četiri festivalska dana, samo na Petrovaradinskoj tvrđavi, podgrađu i keju aktivno je radilo 80 radnika. Završetkom Egzita naš posao nije gotov. U narednim danima sledi vraćanje prostora na kojem se održavao festival u prvobitno stanje nakon što se razmontiraju i otpreme elementi svih bina s tvrđave - navodi u saopštenju JKP "Čistoća" Novi Sad.

Exit 2021
foto: JKP Čistoća Novi Sad

Od poznatih fotografije s festivala juče su objavili i Milena Radulović, Viktor Savić, Aleksandar Radojičić, Miloš Biković, Aleksej Bjelogrlić i košarkaš Marko Jarić.

Iz PR tima Egzita kažu da su zadovoljni posetom.

- Kroz Petrovaradinsku tvrđavu je prošlo više od 180.000 ljudi iz 70 zemalja sveta. U ta četiri dana Novi Sad je bio globalni muzički epicentar jer je dvostruki evropski šampion postao prvi veliki festival koji je održan od početka pandemije, uz pravila koja će postati standard posla i putokaz za spas muzičke industrije. Publici i izvođačima vraćen je osmeh na lice, jer su se konačno svi vratili onome što najviše vole - naveli su u saopštenju.

U Novi Sad je stigao veliki broj inostranih novinara, a vest o održavanju festivala preneli su mnogi svetski mediji, od BBC do muzičkog magazina Bilbord, koji je ovogodišnji Egzit nazvao "istorijskim".

Novo druženje zakazano je za 2022. godinu, a karavan se seli u Budvu, na plažu Buljarice, gde se od 27. do 29. avgusta održava Si dens festival.

Exit 2021
foto: Zorana Jevtić

Kurir.rs

Bonus video:

02:56

VI STE NEVEROVATNI Pevač Sabatona održao emotivni govor: Jedva čekamo da se vratimo u Novi Sad

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track