UNOVČILA BIZNIS: Riz Viterspun prodala svoju medijsku kompaniju za 900.000 dolara!
Foto: Profimedia

MAŠALA

UNOVČILA BIZNIS: Riz Viterspun prodala svoju medijsku kompaniju za 900.000 dolara!

Pop kultura -

Medijska kompanija koju je osnovala glumica Riz Viterspun procenjena je na 900 hiljada dolara, a kako piše "The Hollywood Reporter", kupili su je Tom Stags i Kevin Majer, uz podršku firme "Blackstone".

Riz Viterspun
foto: Instagram

Kompanija „Hello Sunshine“ je producirala nekoliko velikih projekata, poput serija: „Male laži, The Morning Show i Little Fires Everywhere“, u kojima je glumila i sama Viterspun.

Uprkos tome, neki su smatrali da je cena od milijardu dolara, koliko se pretpostavljalo da bi posao mogao vrediti, prevelika za kompaniju koja ipak nema opsežan katalog prethodnih projekata.

Cena od 900 hiljada dolara, piše u ponedeljak časopis „People“, ogromna je i za holivudske standarde.

Viterspun i izvršna direktorka kompanije Sara Harden nastaviće da vodi kompaniju i ostaće vlasnica udela, a pridružiće se i odboru nove medijske kompanije.

- Danas je obeležen ogroman trenutak za „Hello Sunshine". Osnovala sam ovu kompaniju kako kako bih promenila način na koji se na žene gleda u medijima. U posljednjih nekoliko godina gledali smo kako naša misija napreduje kroz knjige, TV, film i društvene platforme. Danas činimo veliki korak napred u partnerstvu sa Blekstonom, što će nam omogućiti da ispričamo još zabavnije, uticajnije i prosvetljujuće priče o životima žena na globalnom nivou - izjavila je Viterspun i dodala kako je vrlo uzbuđena zbog budućnosti ove kompanije.

Riz Viterspun
foto: Profimedia

- Posvećena sam nastavku stvaranja mogućnosti za filmadžije, autore i stvaraoce, bez obzira na njihova iskustva i pozadine, da ispričaju svoje priče na svoj način i da dopru do više publike koja će videti da su njihove priče važne.

Ovo je jedinstveno vreme u našem svetu u kojem umetnost, produkcija i mediji ovim stvaraocima omogućuje da ispričaju svoje priče, a „Hello Sunshine“ je tu da svetla reflektora usmeri na njihovu neverovatnu kreaciju. Izuzetno sam ponosna na tim koji nas je doveo do ovog neverovatnog trenutka i oduševljena sam što radim sa Blekstonom, Kevinom i Tomom na razvoju medijske kompanije sedeće generacije. Spremni su predano pomoći našoj misiji osnaživanja žena i ljudi koji ih slave. Jedna po jedna priča - navodi u izjavi Viterspun.

Kompanija „Hello Sunshine“ je uglavnom adaptirala filmove i televizijske serije temeljene na knjigama koje je glumica pročitala. – piše Tportal. Trenutno rade na adaptaciji filma „Devojka iz močvare“ i „Plavuša s Harvarda 3“, za koje su scenarije napisali Mindi Kaling i Den Gor.

Riz Viterspun
foto: Profimedia

Kurir.rs/A.P.

Bonus video:

05:35

POZNATI RATUJU - TRAMP ILI BAJDEN? Evo za koga je glasao Holivud (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track