MISTERIOZNE SMRTI POZNATIH: Otrov za pacove, tajanstveni kofer i predoziranje, a telo ovog SRPSKOG PEVAČA nikad nije pronađeno!
Foto: Profimedia, Printscreen/Instagram

tuga

MISTERIOZNE SMRTI POZNATIH: Otrov za pacove, tajanstveni kofer i predoziranje, a telo ovog SRPSKOG PEVAČA nikad nije pronađeno!

Pop kultura -

Mnogo je poznatih ličnosti iz sveta muzike, filma, pa čak i politike koji su preminuli pod nerazjašnjenim okolnostima koje do danas nisu otkrivene i koje i dalje bude ton misterije. Pored svetskih zvezda u ovu listu se svrstavaju i neke od domaćih javnih ličnosti.

Duško Kostić

Na tragičan način i pod okolnostima koje su ostale pokrivene velom tajne život je okončao popularni pevač narodnih pesama, Dušan Kostić. "Bilo je to 13. maja 1996 godine oko 18:50 časova", kako je pisalo u kratkom izveštaju policije. Navodi se da je Dušan "viđen kako skače preko ograde pančevačkog mosta, između stubova 39 i 41, odakle se više nije živ pojavio". Njegova supruga Nevenka i ćerke su tada tvrdile da mnogo toga ne razumeju.

- U celom slučaju ima mnogo nelogičnosti. Jedini svedok navodnog samoubistva nije siguran da je to bio Duško. On je izjavio da je samo video nekog čoveka kako skače - otkrila je Nevenka svojevremeno.

Na mestu nesreće pronađena je Duškova torbica sa ličnim dokumentima.

- I taj deo je obavijen sa mnogo tajni. Torbica i dokumenta su bili potpuno suvi, a njegovo telo nikada nije pronađeno - poručila je supruga pokojnog pevača.

Ipak nekoliko dana nakon tragedije na adresu gospođe Nevenke, ali i adresu kuće Duškovih roditelja u Leskovcu i žene s kojom je živeo poslednje dane stiglo je kratko pismo : "Mnogo vas volim, oprostite mi". Nije bilo ni potpisa ni pečata na koverti.

Dušan Kostić
foto: Printscreen/Youtube/Danny Stojanovski - Ex-Yu Arhive

Predrag Pepi Laković

Pesme Dragana Lakovića obeležile su detinjstvo mnogima od nas, a mnogi ne znaju da je njegov brat blizanac bio poznati glumac Predrag Pepi Laković. Obojica su živote završili pod velom misterije, ali dok je za Dragana Lakovića razbijen mit da je umro kao beskućnik, za Predraga se i dalje ne zna šta se tačno desilo.

Predrag Pepi Laković je bio poznati srpski i jugoslovenski filmski i pozorišni glumac. Bio je veliki boem, individualac, samotnjak, povučeni sanjar, zamišljeni pecaroš sa Mrtve Tise.

Publika ga ipak najbolje pamti po ulozi Koste Pavlovića iz "Boljeg života", urnebesnog Bobinog ujaka iz Pariza. Poslednja uloga mu je bila u filmu Emira Kusturice "Crna mačka, beli mačor", u leto 1997. godine.

Nažalost, poslednju ulogu nije završio - iste godine, 9. septembra, tragično je stradao na Tisi. Na istoj toj reci je proveo mnoge večeri i jutra. Jedno popodne je otišao na pecanje. Njegovo beživotno telo su pronašli lokalni alasi. Udavio se, a priče o tome da je u smrt otišao svojevoljno nikada nisu potvrđene.

Predrag Laković
foto: Pritnscreen

Rođa Raičević

Rođa Raičević preminuo je 7. oktobra 2001, u 44. godini, u stanu u ulici 27. marta (danas Kraljice Marije) u Beogradu. Pronađen je mrtav u stanu, a iako to nikada nije službeno potvrđeno govorilo se da je preminuo od prekomerne doze kokaina.

Pored toga, njegovu smrt godinama prati jedna velika misterija. Naime, po njegov kofer koji se i dalje nalazi na istoj adresi, nikada niko nije došao.

Spisak stranih poznatih ličnosti čija je smrt ostala nerazjašnjena je poprilično dug, a o pojedinima koji su nas napustili i u prošlom veku i dalje se prepričavaju teorije zavere.

Rođa Raičević
foto: Printscreen/Youtube

Merilin Monro

I danas je aktuelna priča o teoriji zavere oko smrti Merilin Monro. Pisalo se da je njena iznenadna smrt 1962. godine prouzrokovana samoubistvom, a Merilin dosije zapečaćen je kao velika tajna.

Merilin se borila sa alkoholizmom i depresijom. Njena je smrt objašnjena kao samoubistvo, jer je u telu pronađeno mnoštvo lekova prekomerno upotrebljenih, ali mnogi i danas veruju da je ova smrt bila vešto dirigovana od strane samog državnog vrha, upravo jer je njen ljubavnik bio tadašnji predsednik SAD-a Džon Kenedi, a petljala se i sa njegovim bratom Robertom.

Merilin Monro
foto: Profimedia

Natali Vud

Tri nominacije za Oskara pre nego što je napunila 25, Natali Vud svrstavaju u vrh glumišta ’60-ih godina. Tokom snimanja filma “Brainstorm” 1983. otišla je na krstarenje sa suprugom Robertom Vagnerom i Kristoferom Volkenom. Jutro nakon zabave na brodu njeno telo je pronađeno kilometrima daleko od broda, a niko nije znao da kaže kako je ono tamo završilo. Smrt je objašnjena kao nesrećan slučaj zbog velike količine droge i alkohola pronađenog na brodu, kao i u njenom telu. Denis Draven, kapetan broda je 2012. tvrdio je da je reč o ubistvu, što se poklapalo sa modricama na njenom telu.

Natali Vud
foto: profimedia

Brus Li

Teško da biste danas znali šta je kung fu film da nije bilo ovog momka. Koristio je sopstvenu tehniku i veštinu u filmu kako bi postigao realnost koja se do tada nije sretala na velikom platnu, međutim, u maju 1973. Li je imao specifične napade i teške glavobolje dok je snimao u Hongkongu, i morao je u bolnicu.

Kasnije te godine isti simptomi su se ponovo javili i to kada je glumac bio u poseti prijatelju. Kako bi pomogao Liju, prijatelj mu je dao lek protiv bolova, za koji je Li imao recept i koji mu je bio prepisan, ali se nakon uzimanja istog nikada nije probudio.

Brus Li
foto: Profimedia

Majkl Džekson

O smrti čuvenog pevača dugo se pričalo i razvijale su se različite teorije o razlogu njegovu smrti. Kralj pop muzike umro je 2009. godine od specifične vrste trovanja, ali je i pre toga imao ozbiljnih srčanih tegoba.

Konrad Marej koji je bio Džeksonov lični lekar bio je četiri godine na odsluženju zatvorske kazne zbog sumnje da je pokušao da ubije slavnog muzičara, ali svi postojeći dokazi nisu se baš nikako podudarali. Konrad je tvrdio da je Džekson sam uzimao lekove za smirenje, više od decenije, jer je imao probleme sa insomnijom.

Majkl Džekson
foto: Profimedia

Britani Marfi

Imala je samo 32 godine kada je napustila ovaj svet. Iako je od njene smrti prošlo skoro deset godina, okolnosti pod kojima je umrla i dalje su nerzjašnjene u potpunosti. Glumica je pronađena bez svesti u svom kupatilu. Majka je odmah pozvala hitnu pomoć, ali Britani nije bilo spasa. Iako je zvanična obdukcija pokazala da je reč o hroničnoj upali pluća i srčanom udaru, to je i danas pod znakom pitanja. Mnogi sumnjaju da je njena smrt nameštena.

Nakon samo pet meseci od njene smrti, umro je i njen suprug i to, takođe, od srčanog udara. To je nateralo najbliže članove njihovih porodica da se zapitaju šta je posredi. Njen otac smatra da je smrt nameštena i da je Britani ubijena otrovom za pacove i da je ubijena po naređenju vlade. Britani je navodno podržavala Džuliju Dejvis koja je davala izjave protiv Ministarstva unutrašnjih poslova i posedovala kompromitujuću dokumentaciju.

Jedan od ljudi koji radi na rasvetljavanju smrti mlade glumice je izjavio:

- Nikada nisam video ovako nešto. Toliko teških metala u telu. Nikada nisam video to kod neke osobe i činjenica da se ista stvar desila kod oboje otvara velika pitanja - naveo je Siril Veht.

Britani Marfi
foto: Profimedia

Kurir.rs/A.A./Srbija Danas

Bonus video:

00:58

SVAKA ŽENA BI GA POŽELELA! Evo kako nastaje dijamantski prsten optočen brilijantima! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja