MURAL U ČAST TAŠKA NAČIĆA: Kruševac dobio vredno umetničko delo!
Foto: Kurir/Ž.M.

svaka čast

MURAL U ČAST TAŠKA NAČIĆA: Kruševac dobio vredno umetničko delo!

Pop kultura -

Taško Načić je oslikan na muralu u centru grada zajedno sa ostalim glumcima iz kultnog filma „Ko to tamo peva“, u režiji Slobodana Šijana, a po scenariju Dušana Kovačevića.

Mural Taško Načić, Taško Načić
foto: Kurir/Ž.M.

Novi mural oslikava scenu iz filma „Ko to tamo peva“, autor je Dimitrije Prodić, a biće upotpunjen modernim tehnologijama, konkretno AR (augmented rijaliti).

– Kada mural bude potpuno završen, biće napravljen „augmented rijaliti“ filter za instagram i fejsbuk, biće postavljena tabla tako da će ljudi slikajući i skenirajući mural moći da dobiju neke dodatne efekte, izjavio je za Kruševac Grad Filip Šoln, član autorskog tima.

Film „Ko to tamo peva“ je digitalno restauriran u okviru projekta „A1 kinoteka“ od strane Jugoslovenske kinoteke i kompanije A1 Srbija. Taško Načić je rođen 7. aprila 1934. u Kruševcu, a umro je 26. marta 1993. godine u Beogradu. Ostvario je nezaboravne uloge u pozorištu, na televiziji i u mnogobrojnim igranim filmovima. Zapamćen je po vrhunskoj roli u filmu "Davitelj protiv davitelja" (1984), za koju je nagrađivan na više festivala.

Mural Taško Načić, Taško Načić
foto: Kurir/Ž.M.

Proslavio se i u kultnim predstavama Ateljea 212, zajedno sa Zoranom Radmilovićem, u komadima “Radovan III” i “Kralj Ibi”. Najširu publiku je oduševio i u tv seriji “Bolji život”, gde je maestralno odigrao ulogu Božidara Majkovića.

Kurir.rs/Ž.M.

Bonus video:

08:33

NIKOLA DŽAMIĆ ZA KURIR O SVOM LEGENDARNOM PRIJATELJU BATI STOJKOVIĆU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track