MARIJA JELIĆ O NASTUPU NA BELEFU: Presrećna sam što ću deliti scenu s Plasidom Domingom
Foto: Nebojša Babić, Csaba Krizsan MTI AP

velika čast

MARIJA JELIĆ O NASTUPU NA BELEFU: Presrećna sam što ću deliti scenu s Plasidom Domingom

Pop kultura -

Festival Belef zatvara se koncertom velike svetske zvezde Plasida Dominga, koji će se održati u sredu, 8. septembra, na otvorenom stadionu Tašmajdan. Veliki umetnik dolazi dva dana pre spektakla u Srbiju, a scenu s njim od naših umetnika deliće sopran Marića Jelić.

Plasido Domingo
foto: Profimedia

- Presrećna sam što ću imati priliku da pevam sa jednim od najvećih pevača u istoriji opere. Za mene ovaj događaj predstavlja veliku čast, izvodiću arije i duete s Plasidom Domingom iz Verdijevih i Pučinijevih opera. Prvi put nastupamo zajedno i veoma se radujem što je to u Beogradu, mom rodnom gradu, i to nekoliko meseci nakon fantastičnog koncertnog izvođenja opere "Karmen", u kom sam nastupala sa Elinom Garančom. Nekoliko dana nakon koncerta nastupam u Hrvatskoj s tenorom Hozeom Kurom i Dubrovačkim simfonijskim orkestrom - kaže Marija Jelić za Kurir.

Marija Jelić
foto: PR/Nebojša Babić

Uz našu umetnicu nastupa i Ana Piroci, dramski koloraturni sopran iz Italije. Pevače prati Simfonijski orkestar Radio-televizije Srbije, pod palicom maestra Dijana Čobanova, generalnog muzičkog direktora državne opere u Plovdivu, rezidencijalnog dirigenta hrvatske nacionalne opere u Zagrebu i glavnog gostujućeg dirigenta Narodnog pozorišta u Beogradu i Novom Sadu. Susret s moćnim glasom španskog umetnika publiku osvaja zahvaljujući talentu i iskustvu koje je stekao od momenta operskog debija 1957. godine i razvijao tokom višedecenijske karijere, a ona je obeležena s više od 150 različitih operskih uloga i spektakularnim koncertima "Tri tenora", na kojima je pevao s Lučanom Pavarotijem i Hozeom Karerasom.

Dobitnik je najvećih svetskih priznanja, Gremi nagrada, počasnih doktorata i odlikovanja brojnih država, a pored svega što je ostvario, i dalje ispisuje stranice muzičke istorije. Na nastup će moći da dođu samo vakcinisani, oni koji imaju potvrdu o preležanoj koroni ili oni s negativnim testom.

Plasido Domingo
foto: EPA/YURI KOCHETKOV

Kurir.rs

Bonus video:

01:47

Marija vodi IT firmu i peva na svetskim pozornicama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja