MINJINA SMRT JE VELIKI GUBITAK ZA SVE: Jovan Adamov otkrio kakav je PRIVATNO bio Subota, prisetio se njihovog POSLEDNJEG SUSRETA
Foto: Zorana Jevtić

TUGA

MINJINA SMRT JE VELIKI GUBITAK ZA SVE: Jovan Adamov otkrio kakav je PRIVATNO bio Subota, prisetio se njihovog POSLEDNJEG SUSRETA

Pop kultura -

Milan Minja Subota preminuo je u 82. godini posle borbe sa teškom bolešću s kojom se duže vreme borio. Dirigent Jovan Adamov, koji je sa Subotom sarađivao u emisiji „Muzički tobogan“, otkrio je kako su izgledali poslednji dani slavnog voditelja.

- Jako me je potresla vest o Minjinoj smrti. Naša saradnja i prijateljstvo traju duže od 50 godina. Imamo prelepe uspomene, ne mogu da verujem da ga više nema - počeo je razgovor Adamov, koji je prijatelja poslednji put video pre nekoliko meseci, ne sluteći da je to ujedno i njihov poslednji susret.

Minja Subota
foto: Zorana Jevtić

- Poslednji put smo se videli u martu, bili smo na nekom festivalu i ništa nije nagoveštavalo da ima neki problem. Iako je dugo bio bolestan, nikada nije gubio vedrinu. Doduše, nedavno mi je prijateljica rekla da ga je videla i da se dosta promenio, da je od bolesti mnogo smršao - rekao je Adamov, pa otkrio:

- Poslednje reči su mu se odnosile na posao. Rekao je da mora da se javi kolegama iz Kulturnog centra, u kojem je dugo radio. On je uvek mislio da ima još obaveza, da nešto nije završio, da ima još ideja koje treba da realizuje - rekao je dugogodišnji Minjin prijatelj, i dodao:

Minja Subota
foto: Kurir Televizija

- Uprkos tom njegovom pozitivnom razmišljanju, mislim da je bio svestan da mu se bliži kraj iako to nije nikada glasno rekao. Posle poslednje intervencije, lekari su ga otpustili kući jer nije bilo nade za oporavak, nije bilo svrhe da ostaje na lečenju - tužno je ispričao Jovan, koji otkriva kakav je privatno bio Subota.

- Bio je vedar, pozitivan i izrazito empatičan čovek. Zajedno smo radili mnoge humanitarne akcije, uvek smo nastojali da budemo inovatori. Imamo mnogo uspomena, avantura i projekata koje smo ostvarivali. Ostavio je ogroman trag za sobom i obeležio je jednu epohu. Ne samo među decom, on je i među saradnicima bio omiljen. Svi su želeli da rade sa njim, bio je neko ko privlači ljude, osoba pored koje se drugi smeju. Ovo je jako veliki gubitak za sve nas - poručio je on za kraj.

Minja Subota
foto: Zorana Jevtić

Kurir.rs/A.A./alo

Bonus video:

01:37

Oproštaj Minje Subote od Đorđa Marjanovića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track