BALETSKI SPEKTAKL U BEOGRADU: Sergej Polunjin pokazao TETOVAŽU PUTINA između grudi, a ponosan je što je opet u Srbiji (FOTO)
Foto: Profimedia

Odlučna

BALETSKI SPEKTAKL U BEOGRADU: Sergej Polunjin pokazao TETOVAŽU PUTINA između grudi, a ponosan je što je opet u Srbiji (FOTO)

Pop kultura -

U Narodnom pozorištu u Beogradu Sergej Polunjin uspešno je organizovao donatorsko veče fondacije koja nosi njegovo ime, s ciljem da se sakupi novac za nastavak školovanja mladih talentovanih baletskih nada, stipendista iz Srbije.

Sergej Polunjin
foto: Fabrika

Uspešan nastup, čiju je organizaciju pomogla agencija "Fabrika", desio se kad je Polunjin izveo impresivnu koreografiju na kompoziciju "Bolero" Morisa Ravela. Umetnik je publici pokazao svoju novu tetovažu Vladimira Putina na grudima, koju je uradio pre dve godine.

Sergej Polunjin
foto: Fabrika

Organizatori su, kako se navodi u saopštenju, uspeli da, kao i prošle godine, obezbede sva potrebna sredstva, čime će omogućiti dalje školovanje mladih talenata. S obzirom na to da se svi stipendisti školuju u inostranstvu, u zemljama koje zahtevaju obavezan karantin po povratku iz Srbije, mladi umetnici nisu uspeli da prisustvuju lično, ali su se svi obratili putem video-linka. Polunjin je ranije izjavio da mu je mnogo nedostajala Srbija, gde ga svi toplo dočekuju, i kako je rekao, bez izuzetaka ovde oseća vrhunsku pozitivnu energiju. Ponosan je što u periodu od godinu dana ponovo nastupa uživo pred publikom u Beogradu, na istoj sceni, što je zbog pandemije danas prava retkost.

U programu su nastupili solisti nacionalnog teatra Tatjana Tatić, Igor Pastor, Dejan Kolarov i Sanja Ninković, kao i umetnički direktor i prvak Nacionalne opere i baleta u Ljubljani Petar Dorcevski.

Sergej Polunjin
foto: Fabrika

Kurir.rs

Bonus video:

00:43

KATARINA GROMILIĆ, BALERINA I KOREOGRAF: Deci balet predstavljamo kroz igru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja