MILOVAN MIĆO PETROVIĆ DOBIO SPOMENIK U UŽICU! Dejan Petrović: Ponosan sam što sam njegov sin i što sam Užičanin!
Foto: Promo/Dejan Petrović

Legendarni trubač nije zaboravljen

MILOVAN MIĆO PETROVIĆ DOBIO SPOMENIK U UŽICU! Dejan Petrović: Ponosan sam što sam njegov sin i što sam Užičanin!

Pop kultura -

Zvuci trube proslavljaju užički kraj od pamtiveka, a otkrivanjem spomenika legendarnom Milovanu Mići Petroviću ovaj grad se odužio ovom velikom umetniku, kao i svima onima koji su decenijama širom sveta prenosili srpsku muzičku tradiciju.

Mićo Petrović
foto: Promo/Dejan Petrović

Više stotina okupljenih građana, poštovalaca lika i dela slavnog trubača, aplauzom je pozdravilo otkrivanje rada akademskog vajara Zorana Ivanovića, a sam svečani čin zajedno su izveli dr Jelena Raković Radivojević, gradonačelnica Užica, i Dejan i Darko Petrović, sinovi legendarnog Miće. Samom događaju prisustvovali su i članovi porodice Petrović, kao i ministar Branko Ružić.

- Zahvalan sam ljudima i prijateljima koji su inicirali i pomogli izgradnju ovog spomenika, a naročito majstorima trube Bošku Ostojiću i Milovanu Babiću. Ponosan sam što sam sin Miće Petrovića i što sam Užičanin iz sela Duboko. I dalje ću biti promoter svog grada i sopstvenog rada, zauvek naslednik svog oca -rekao je Dejan Petrović, nosilac titule prva truba sveta.

Jelena Raković Radivojević govorila je na otvaranju:

- Neka ovo mesto i spomen-obeležje budu mesto sećanja na Miću i sve njegove trubačke saborce kojih više nema, a koji su i te kako umeli prečicom da stignu do naše duše - istakla je gradonačelnica Užica.

Mićo Petrović
foto: Promo/Dejan Petrović

Kurir.rs Jovan Mladenović

Bonus video:

02:12

Danijela Veselinović odsvirala Ciao Bella na trubi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track