04:33

MARKO KON ISKRENO O BOLESTI: Smršao sam u cugu 45 kilograma!

KURIR TELEVIZIJA

MARKO KON ISKRENO O BOLESTI: Smršao sam u cugu 45 kilograma!

Pop kultura -

Kompozitor Marko Kon u 37. godini je saznao da ima šećernu bolest. Do danas se nekoliko puta borio sa viškom kilograma koju mu je dijabetes otežavao, ali je uspeo da skine 45 kilograma.

- S dijabetesom se može živeti, od trenutka kada sam saznao da sam dijabetičar, svašta sam lepo doživeo. Nije me omeo, ali je došlo do otrežnjenja - objasnio je Kon.

Poznato je da je stres jedan od glavnik uzroka šećerne bolesti, ali Kon kaže da ga je nemoguće izbeći.

Marko Kon
foto: Kurir Televizija

- Nisam uspeo da smanjim stres. Danas je sve stres, živimo u prebrzom vremenu da bi mogli pričati o smanjenju stresa u dovoljnoj meri. Stres nije moguće isključiti skroz, ali treba se potruditi da što manje utiče na nas - rekao je Kon.

Najteža stvar, kako Kon kaže jeste regulacija ishrane.

- Probao sam sve dijete na svetu. Skinuo sam 45 kila u cugu, a 250 kada sabereš sve. Problem je održavanje. Čovek je svega željan. Skineš mnogo kila i i dalje ne izgledaš fantastično za šepurenje po plaži. Uspeo sam da se naučim da jedem više puta po malo - ispričao je Kon.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

02:30

Problemi sa kojima se susreću dijabetičari

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track