MAJKA GA JE OSTAVILA KAD JE IMAO 8 GODINA: Od OVE traume se NIKADA nije oporavio, sad kažu da je NAJDOBROĆUDNIJI glumac na svetu!
Foto: Profimedia

SREĆAN ROĐENDAN

MAJKA GA JE OSTAVILA KAD JE IMAO 8 GODINA: Od OVE traume se NIKADA nije oporavio, sad kažu da je NAJDOBROĆUDNIJI glumac na svetu!

Pop kultura -

Glumac Hju Džekmen nikada se nije u potpunosti oporavio od traume koju je dobio kada ga je majka napustila, a danas ga nazivaju jednim od najdobroćudnijoh ljudi u Holivudu.

Hju Džekmen
foto: Profimedia

Hju Džekmen nedavno je napunio 53 godine, a rođen je kao peto dete u porodici. Hju Džekmen je najmlađi i želeo je da se bavi novinarstvom. Ipak, životne okolnosti i nesrećno detinjstvo koji su ga zadesili, glumca su odveli u potpuno drugačiji smer, svet glume. U njemu je postigao velike uspehe, a ulogom u "X-Men" filmovima svoju karijeru je doveo do vrhunca.

Rođen je u Australiji, a kada je upisivao fakultet u Sidneju, odlučio je da studira komunikacije i želeo je da ostvari uspešnu novinarsku karijeru. Na jednoj godini studija shvatio je kako mu fali nekoliko bodova, pa je dodatno upisao i glumu. Nije mogao ni da zamisli šta će mu taj slučajan izbor doneti u budućnosti. Prvi glumački posao dobio je 1995. godine kada je glumio zatvorenika Kevina u seriji "Correlli".

Hju Džekmen
foto: Profimedia

Ipak, Hju je shvatio da mu je gluma pomogla da iskali sav bes koji je osećao prema majci koja ga je napustila. Kada se njegova porodica doselila u Australiju iz Engleske, glumčeva majka je odlučila da se vrati u Englesku. Hju je tada imao samo 8 godina, dok je njegov otac jako patio zbog odlaska svoje supruge.

Dok neki kažu da vreme leči sve, izgleda da se pojedini ne slažu sa tom teorijom. Otac Hju Džekmena je pet godina nakon što je njegova žena ostavila njega i petoro dece, odlučio da se vrati u Englesku kako bi se pomirio sa njom.

- Tata je otišao u Englesku kako bi je vratio nama, ali ona se tada već preudala za nekog drugog. Imali su i dete. Tata je trebalo da se vrati za tri nedelje, ali se vratio za pet dana. Nije ni trebalo da mi kaže šta se dogodilo, bio sam dovoljno star da odmah shvatim kako se ona više neće vratiti - ispričao je glumac u jednom intervjuu.

Hju Džekmen
foto: Profimedia

Hju je otvoreno priznao da se od te traume nikada nije u potpunosti oporavio, ali da mu je gluma pomogla da se navikne na tu situaciju. Ipak, obnovio je odnos sa majkom. Tom prilikom istakao je da ga je "njeno napuštanje mnogo bolelo, ali da nikada nije osećao da je ona prestala da ga voli".

Danas ima 53 godine, a pre nekoliko godina glumac je najavio da će osnovati humanitarnu kompaniju "Čovek koji se smeje". Džekmen je istakao da će organizacija prodavati kafu, čaj i čokoladu, a prikupljeni novac će ići u dobrotvorne svrhe, uključujući i pomoć državnim školama u Harlemu.

Glumac je za jedne američke novine otkrio da je na ovu ideju došao nakon povratka iz Etiopije u kojoj je bio 2009. godine i da je tamo upoznao lokalnog vlasnika farme kafe Dukala.

"Bio sam veoma inspirisan svime što sam naučio radeći sa njim i ljudima iz njegove organizacije. Obećao sam Dukalu da ću mu pomoći", ispričao je Džekmen kojeg danas mnogi nazivaju "najdobroćudnijim čovekom Holivuda", prenosi "24 sata.hr".

Hju Džekmen
foto: Profimedia

Kurir.rs/A.A.

Bonus video:

00:10

SLAVLJE U DOMU MILICE TODOROVIĆ! Pevačica SKROMNO proslavila 31. rođendan, oduvala SVEĆICE, čestitke samo PRISRIŽU! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track