PALA U NEMILOST KINESKIH VLASTI? Najpoznatija glumica Azije izbrisana kompletno sa INTERNETA, a svi pitaju za RAZLOG
Foto: Profimedia

niko ne zna gde je

PALA U NEMILOST KINESKIH VLASTI? Najpoznatija glumica Azije izbrisana kompletno sa INTERNETA, a svi pitaju za RAZLOG

Pop kultura -

Najbogatija i najuticajnija kineska glumica Zhao Vei (Žao Vei) (45) nestala je sa društvenih mreža, iz medija, ali i filmske industrije. Obožavaoci glumice odmah su uočili neobičnu situaciju i postavljali pitanja o tome gde je nestala lepa Zhao.

Zhao Vei, Žao Vei
foto: Profimedia

Naime, vlada je odgovorna za uklanjanje svih filmova, serija i emisija u kojima se kineska glumica pojavila, a kineske videoplatforme takođe su potvrdile da su primile zahtev za uklanjanjem sadržaja. Ni obožavatelji niti platforme nisu dobili objašnjenje zbog čega se zahteva brisanje glumičinog sadržaja.

Glumica je iznenada i bez najave nestala iz medija, s videoplatformi i s društvenih mreža na kojima je imala desetine miliona vernih obožavatelja.

Zhao Vei, osim što je bila najpopularnija glumica u Kini, bila je i jedna od najbogatijih i najuticajnijih žena u državi.

Kupila je tako vinariju na jugozapadu Francuske 2011. godine u vrednosti većoj od milion dolara, pišu strani mediji. Uz to, ona i njen suprug Huang Youlong ušli su na Hurun listu najbogatijih mladih milijardera sveta 2016. godine, a njihovo bogatstvo tada je procenjeno na milijardu dolara.

Zhao Vei, Žao Vei
foto: Profimedia

Oboje su novčani ulagači što im je donelo i tužbe tokom godina. Zbog velikog broja sudskih sporova i tužbi kineskih ulagača njoj i suprugu je zabranjen pristup kineskom tržištu deonica na pet godina zbog kršenja zakona 2017. godine.

Naime, prema statistici kineske korporativne baze podataka (qcc.com), glumica je imala 14 filmi. Od njih su dve poništile registraciju, a četiri su izgubile licence. Takođe, u bazi podataka se navodi da su kompanije slavne glumice suočene i s rizicima poput zamrzavanja deonica.

Glumica je nakon nestanka sa interneta samo jednom viđena kako se fotografiše sa obožavateljima, a razlog njenog uklanjanja i dalje nije poznat.

Zhao Vei, Žao Vei
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

02:15

SVAĐA U STUDIJU KURIR TV OKO PAVLOVIĆEVE MASTI: Budalašine, nenormalni ljudi i nenormalne pojave AJDE, NEK ZAVRŠI VIŠE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track