GAĐALI LIMENKE DA BI PREKRATILI VREME: Na setu bilo puno MUNICIJE, a ona je poslednja uzela pištolj kojim je glumac usmrtio Halinu
Foto: Profimedia

TRAGEDIJA

GAĐALI LIMENKE DA BI PREKRATILI VREME: Na setu bilo puno MUNICIJE, a ona je poslednja uzela pištolj kojim je glumac usmrtio Halinu

Pop kultura -

Otkrivaju se novi detalji tragedije u kojoj je Alek Boldvin usmrtio Halinu Hačins a ranio režisera Džoela Suzu.

Detaljii o stravičnoj tragediji u na snimanju filma "Rust" u kojoj je glumac Alek Boldvinu usmrtio snimateljku Halinu Hačins i ranio Džoela Suza neprestano se otkrivaju.

Halina Hačins, Halina Hadčins, Halyna Hutchins, Alek Boldvin
foto: EPA/Alec Tabak New York Daily New, Profimedia

Boldvin je, pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima, usmrtio Halinu Hačins i ranio režisera Džoela Suzu. Javnost već danima bruji o ovom slučaju i tome ko su odgovorni za ovaj propust i tragediju koja je se dogodila.

Kako pišu američki meidiji, krivične prijave za nesreću, već su spremne, a istraga će utvrditi ko je glavni krivac.

Društvo sa ograničenom odgovornošću osnovano za snimanje filma, dobilo je dozvolu za snimanje. U jednoj dozvoli koju je izdala filmska kancelarija 21. septembra piše da će na snimanju isključivo “simulirati pucnjavu praznim mecima i da će nastati jaka buka preko 55 decibela, piše "Insajder".

Pravni dokumenti otkrivaju da je Boldvin povukao pištolj preko svog tela i uperio ga u kameru tokom probe na setu i zapucao. Pre toga mu je rečeno da je pištolj bezbedan i da nije napunjen bojevom municijom te da može da vežba scenu, rekli su svedoci na sudu.

Alek Boldvin
foto: Profimedia

Međutim, tužilac Meri Karmak Altvis rekao je za "New York Times" da je na snimanju pronađena ogromna količina metaka i tri crna revolvera i da zahteva istragu o prirodi te municije. Kasnije se utvrdilo da su pištolj kojim je glumac usmrtio koleginicu, koristili članovi ekipe da pucaju u limenke piva samo nekoliko sati pre nesreće, prenosi "New York Post".

Prema izvoru sa seta, nekoliko članova ekipe je na dan incidenta izvadilo nekoliko pištolja da se zanima, da puca u limenke piva kako bi prekratili vreme. Dodao je i da se ta “igra” dogodila prošlog četvrtka, samo nekoliko sati pre nego što je Boldvin ispalio oružje i ubio Halinu i ranio Džoela.

Oružje je bilo jedno od tri rekvizita koje je Hana Gutijerez Rid (24) postavila na kolicima van terena na kom se snimalo, u pustinji blizu grada Santa Fe. Ona je bila i poslednja osoba koja je rukovala pištoljem, ostavivši ga zajedno sa druga dva revolvera bez nadzora u ranim jutarnjim satima, piše "Daily Mail". U tom trenutku je grupa članova uzela oružje i zaboravila da isprazni municiju.

“Bezbednost naše glumačke ekipe je prioritet. Nastavićemo da sarađujemo sa vlastima u njihovoj istrazi, a glumcima nudimo psihološku pomoć tokom ovog teškog vremena”, rekli su iz produkcijske kuće filma, prenosi "CNN".

Alek Boldvin
foto: Profimedia

Kurir.rs/A.A.

Bonus video:

08:53

BOLDVINU JE PODMETNUTO: Kaskader otkrio pozadinu tragedije na SNIMANJU FILMA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track