NOVI DETALJI U VEZI SA UBISTVOM NA SETU! Pomoćnik reditelja SVE PRIZNAO: Nisam proverio jesu li u Boldvinovom revolveru ćorci!
Foto: Profimedia

TRAGEDIJA

NOVI DETALJI U VEZI SA UBISTVOM NA SETU! Pomoćnik reditelja SVE PRIZNAO: Nisam proverio jesu li u Boldvinovom revolveru ćorci!

Pop kultura -

Pomoćnik reditelja filma "Rust" Dejv Hols rekao je policiji da nije proverio da li su svi meci iz Boldvinovog pištolja lažni, pre nego što ga je predao glumcu.

Glumac Alek Boldvin ranio je reditelja Džoela Souzu i usmrtio direktorku fotografije Halinu Hačins na snimanju filma "Rust", a sada su izašli novi detlji u vezi sa istragom.

Alek Boldvin
foto: Profimedia

Naime, pomoćnik reditelja Dejv Hols na Prekršajnom sudu u Santa Feu pod zakletvom izjavio da mu je pre probe oružarka na filmu "Rust", Hana, pokazala pištolj koji je kasnije koristio Boldvin, te da je u njemu video tri metka, piše "NY Post"

„Proveravam da li cev ima prepreka, većinu vremena nema bojeve municije u njoj“, rekao je Hols istražiteljima Santa Fea, prema novom iskazu pod zakletvom.

Alek Boldvin
foto: Profimedia

Hols je policiji opisao proceduru za bezbednost oružja na snimanju, rekavši da Hana Gutijerez-Rid, oružarka na snimanju, „otvara otvor i okreće bubanj, a ja kažem hladan pištolj na snimanju“.

Posle smrtonosne pucnjave, Hols je rekao da je odneo pištolj Gutijerez-Ridu koji ga je zatim otvorio. Hols je rekao policiji da je video samo četiri "lažna" metka - od kojih su svi imali karakterističnu rupu sa strane - i jedan bez rupe.

Hols je takođe otkrio da nije proverio da li su svi meci u cevi pištolja korišćeni u pucanju na setu bili lažni meci. Pomoćnik direktora rekao je policiji da incident „nije bio nameran čin“, prenosi "Insider"

Prema sudskim dokumentima, Hals je znao da je trebalo da proveri sve metke, ali to nije učinio

Halyna Hutchins, Halina Hadčins, Alec Baldwin, Alek Boldvin
foto: Profimedia, EPA/John G Mabanglo

Kurir.rs/A.A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track