KOJO I FEHMIU UPOZNALI SU SE PRE 34 GODINE U TOALETU FAKULTETA Glumci otkrili što su tek postali partneri u seriji CRNA SVADBA
Foto: Firefly Production

Sudbina

KOJO I FEHMIU UPOZNALI SU SE PRE 34 GODINE U TOALETU FAKULTETA Glumci otkrili što su tek postali partneri u seriji CRNA SVADBA

Pop kultura -

Nova serija "Crna svadba", koja se emituje vikendom na Superstar i RTS, spojila je prvi put kao direktne partnere Nikolu Koja i Uliksa Fehmiua. Sjajni glumci pokušavaju kao policajci Tomić i Ćirić da reše motive za ubistvo 12 ljudi.

- Uliks i ja smo prijatelji od akademije - otkrio je Kojo nakon snimanja serije. Godine 1987. kod profesora Predraga Bajčetića glumu upisuju, između ostalih, Nikola Kojo, Anita Mančić, Uliks Fehmiu i Vjera Mujović.

- Prijemni ispit na Fakultetu dramskih umetnosti, nije ti dobro, želudac ti se okreće, hoćeš da umreš, pobegneš u WC i onda čuješ tamo nekog ko prolazi kroz isti pakao kao i ti - objasnio je Fehmiu, a Koja se na to samo nadovezao:

- Naše prijateljstvo traje 34 godine. Nikad njega ne mogu da gledam kao suparnika, jer to je moj Uliks.

Crna svadba
foto: Zorana Jevtić

Serija "Crna svadba", psihološki triler čiji su tvorci scenarista Strahinja Madžarević i reditelj Nemanja Ćipranić, oduševila je publiku nakon što je prikazano tek četiri, odnosno šest epizoda. Priča koja se odvija u malom mestu u istočnoj Srbiji, gde Mitar, inače miran i blag čovek, iznenada i na brutalan način ubija dvanaestoro svojih komšija, nikoga nije ostavila ravnodušnim. Reditelj Nemanja Ćipranić objasnio je kako je spojio dvojicu prijatelja.

- Koja oseća stvari bolje nego drugi. Uliks je temeljan čovek koji je usredsređen na to što radi. Oni jedan drugog guraju da budu bolji - iskren je kreator cele priče.

Nikola Kojo
foto: Dragana Udovičić

Nikola Kojo je srećan što mu je bliski prijatelj konačno partner:

- Želeo sam to sve ove godine. Viđali smo se i družili godinama u Beogradu i Njujorku. Uliks je svoj prvi kadar snimio sa mnom u seriji "Zaboravljeni". Međutim, godinama se nismo sreli, a sada se konačno desio taj projekat. Boban Jevtić, kreativni direktor produkcije "Fajerflaj", kaže da se na kameri i vidi da njih dvojica uživaju dok su zajedno u kadru.

- Uliks je od početka bio planiran za glavnu ulogu. Projektu se posle priključio Koja. Tu energiju koji oni daju nešto je jedinstveno - ističe Jevtić.

Crna svadba
foto: Zorana Jevtić

Produkcijska kuća "Fajerflaj" i Telekom Srbija stoje iza ovog originalnog TV projekta koji se emituje svakog vikenda na RTS i Superstar kanalu. On je prvi na prostoru bivše Jugoslavije koji je prodat i pre početka emitovanja. "Crnu svadbu" će emitovati Pop TV Slovenija, RTL Hrvatska i makedonska novoformirana platforma Glej, na kojoj će srpska serija biti prvi premijerni naslov u ponudi.

Serija Crna svadba
foto: Firefly Production

Štimac o kolegama: Bekim me je upoznao sa sinom, a s Kojom se znam otkad sam bio mladić

Najviše pohvala na društvenim mrežama dobio je Slavko Štimac, prvi put u ulozi negativca, kome ovo nije prvi susret s mladim kolegama.

- Nikolu znam dok je bio dečko, a ja mladić. Imao je 15 godina. Uliksa sam upoznao na snimanju filma "Specijalno vaspitanje". Imao je sedam ili osam godina. Bekim ga je doveo jedne večeri - ispričao je Štimac.

Kurir.rs

Bonus video:

00:22

MORALA SAM DA PONAVLJAM SCENU ZBOG KOJA! Glumica otkrila šta se dešavalo iza kadra serije Crna svadba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track