DOLAZIMO U BEOGRAD S DOBROM KOMEDIJOM O PRIJATELJSTVU I ĆEVAPIMA Branko Đurić i Izudin Bajrović o novom filmu DESET U POLA
Foto: Promo/Printscreen

Počinje Festival autorskog filma

DOLAZIMO U BEOGRAD S DOBROM KOMEDIJOM O PRIJATELJSTVU I ĆEVAPIMA Branko Đurić i Izudin Bajrović o novom filmu DESET U POLA

Pop kultura -

Festival autorskog filma otvara se večeras u Kombank dvorani filmom "Francuska depeša" Vesa Andersona. U bogatom programu 27. izdanja publiku očekuje više od 70 filmova, među kojima su i domaće premijere nagrađivanih "Kelta" Milice Tomović i "Elegije lovora" Dušana Kasalice. Za vikend, tačnije u nedelju, stiže nam komedija "Deset u pola" oskarovca Danisa Tanovića, predvođena Brankom Đurićem i Izudinom Bajrovićem. Đurić i Bajrović tumače uloge vlasnika dve ćevabdžinice na Baščaršiji u Sarajevu, koji su i prijatelji i konkurenti. Osim poslom, povezani su i privatno, ljubavnom vezom njihove dece (Helena Vuković i Kerim Čutuna).

Deset u pola
foto: Promo/Printscreen

- Publika može očekivati dobru komediju i zabavan film. Nije to samo film o ćevapima - to je film o ljubavi, prijateljstvu, o takmičarskom duhu jednog grada, o Sarajevu. Ćevapi su samo povod da se priča ispriča. U Zagrebu su reakcije bile fantastične, čekamo publiku u Beogradu, dolazimo da čujemo šta kažu, a onda putujemo na projekcije u još nekoliko gradova regiona - poručuje Đurić u saopštenju za medije.

Izudin Bajrović, Deset u pola
foto: Promo/Printscreen

Izudin Bajrović se raduje dolasku na premijeru.

- Ovo je film za sve generacije, film koji je osveženje i za nas glumce i za publiku, koja će sigurno uživati u jednoj maloj, bajkovitoj komediji, u priči o nama, o ljudima koji su prirodno, bez namere, duhoviti. Ovo je naša, sarajevska priča, ispričana iz našeg duha, ali univerzalna, i siguran sam da će je publika prepoznati bez obzira na to u kom se delu sveta nalazi - objašnjava glumac.

Nakon premijere komedije "Deset upola" na Festivalu autorskog filma u Beogradu, sutradan sledi specijalna projekcija s filmskom ekipom u Novom Sadu. Film će od 2. decembra biti na bioskopskom repertoaru u Srbiji, regionu i većim evropskim gradovima.

Deset u pola
foto: Promo/Printscreen

Kurir.rs

Bonus video:

01:44

EVO KO JE PEVAČICA O KOJOJ JE PISAO MAKRO MIHAILO: Novinarka Kurira otkriva kakva je Goca

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track