NISAM PRAVA ADRESA ZA ĆEVAPE, JER SAM VEGETARIJANAC: Branko Đurić igra u hit komediji, a evo šta je tražio da izbace iz scenarija
Foto: Nikola Anđić

nasmejao sve novinare

NISAM PRAVA ADRESA ZA ĆEVAPE, JER SAM VEGETARIJANAC: Branko Đurić igra u hit komediji, a evo šta je tražio da izbace iz scenarija

Pop kultura -

Na Festivalu autorskog filma premijerno će večeras biti u Srbiji prikazan novi film "Deset u pola" oskarovca Danisa Tanovića.

Glumačka ekipa predvođena Brankom Đurićem i Izudinom Bajrovićem došla je u Beograd da pozdravi publiku. Na konferenciji za medije otkrili su da je film sniman samo 21 dan. Đurić i Bajrović tumače uloge vlasnika dve ćevabdžinice na Baščaršiji u Sarajevu, koji su ujedno i prijatelji i konkurenti. Osim poslovno, povezani su i privatnim vezama, ljubavnom vezom njihove dece (Helena Vuković i Kerim Čutuna).

- Svako sanja da bude u filmu Danisa Tanovića. Nije bilo treme, već neke euforije. Dosta smo naučili. Tanović je bio pun podrške jer je to naš prvi film - otkrili su Helena i Kerim novinarima.

film Deset u pola, Branko Đurić
foto: Nikola Anđić

Branko Đurić Đuro sve je nasmejao odgovorom na pitanje gde se jedu najbolji ćevapi u Sarajevu. Drugi učesnici filma su navodili Hodžića i Želju.

- Nisam prava adresa za to pitanje, jer sam vegetarijanac. Bila je scena gde je trebalo da probam ćevape, ali smo to izbacili - otkrio je glumac.

Deset u pola
foto: Promo/Printscreen

"Deset u pola" je prvi film koji se bavi koronom.

- Imali smo slobodu da i u kadru nosimo maske. Tanović je ostavio izbor svakom glumcu. Po tome je taj film specifičan. Uvek postoji strah da smo klaster i da nekog drugog ne zarazimo koronom. Imali smo sreće da svi budu dobro - rekao je Bajrović.

Deset u pola
foto: promo

Na priču se nadovezao njegov partner.

- Nisam hteo da u filmu nosimo maske. Hteo sam da snimamo bez maski. Pandemija će proći, a film će ostati. Shvatam da je u redu da se da neki znak da smo radili u to vreme. Nisam primetio neku razliku. Zanimljivo je da li je neko bio zaražen, a imali smo tonca koji se polomio niz stepenice. Onesvestio se i završio na ušivanju. Nije imao koronu, pa niko nije pisao o tome - izjavio je Đurić, ali mu niko nije poverovao da se to zaista i dogodilo.

Nakon premijere komedije "Deset u pola" na Festivalu autorskog filma u Beogradu, u ponedeljak veče sledi specijalna projekcija s filmskom ekipom u Novom Sadu. Komedija "Deset u pola" od 2. decembra dolazi u bioskope u Srbiji.

Branko Đurić
foto: Vladimir Šporčić

Kurir.rs

Bonus video:

01:20

JUBILARNA PETSTOTA ĐUROLOGIJA IZ TUŠ-KABINE: Branko Đurić Đuro KRIJE od žene kakav ŠOU sprema! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track