03:29

Jelena Trivan o Marini Tucaković

iskrena

JELENA TRIVAN O MARINI TUCAKOVIĆ: Ona je naša NAJVEĆA PESNIKINJA, stvorila je Olivera Dragojevića! PISALA I ZA FILM BALKAN EKSPRES

Pop kultura -

Nedavno je na komemoraciji Marini Tucaković, između ostalih, govorila i predsednica upravnog odbora Filmskog centra Srbije Jelena Trivan.

Trivan se za kameru Kurir televizije prisetila svog poznanstva sa Marinom.

- Marina je jedna od velikih srpskih pesnikinja, ostavila je knjigu iza sebe. Marinu sam poznavala dugo godina, nismo se nikada družile. Kada se Marina razbolela, njena kuma je došla kod mene i rekla da smatra da treba da se izda Marinina knjiga pesama. Kada su ljudi zagrebali šta je sve Marina radila, shvatili su da je ona jedna od naših najvećih pesnikinja - rekla je Jelena Trivan.

Jelena Trivan
foto: Kurir televizija

Istakla je i da na ovim prostorima ne postoji toliko dobar tekstopisac kao što je bila Marina.

- Marina je stvorila Olivera Dragojevića sa pesmom "Podseti me šta to beše ljubav", ne možete da napišete istoriju pop rok muzike bez Marine. Pisala je i za filmove poput Balkan ekspres. Nema na ovim prostorima tako velikog tekstopisca niti pesnika. Nema niko trenutno takav raskošni talenat - zaključila je Jelena.

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

03:25

OPAČIĆ O NAVODIMA DA MARINA TUCAKOVIĆ NIJE NAPISALA CECINU MASKARADU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track