MATIJA BEĆKOVIĆ IMA ĆERKE BLIZNAKINJE: Jednu svi znamo, bila udata za SVEŠTENIKA, a evo kako izgleda Ljudmila i čime se bavi
Foto: Marina Lopičić

Imena dobile po stihovima Vladimira Majakovskog

MATIJA BEĆKOVIĆ IMA ĆERKE BLIZNAKINJE: Jednu svi znamo, bila udata za SVEŠTENIKA, a evo kako izgleda Ljudmila i čime se bavi

Pop kultura -

Matija Bećković, istaknuti književnik, pesnik, filolog, redovni član Srpske akademije nauke i umetnosti, rođen je 29. novembra 1939. godine, a tokom života napisao je vanvremenska dela.

foto: Printscreen/Facebook

Svoju prvu poeziju posvetio je najvećoj životnoj ljubavi Veri Pavladoljskoj sa kojom je ostvario idličnu porodicu i dobio dve naslednice Olju i Ljudmilu.

Svi znamo Olju, srpsku glumicu, novinarku i televizijskog voditelja, koja je pet minuta mlađa Ljudmilina sestra, bliznakinja!

Sestre su nasledele umetničku crtu od roditelja, Ljudmila je profesor muzike, dok je Olja diplomirala glumu, ali pored toga njih dve su potpuno različite.

"Želela sam da budem sličnija Ljudmili, smirenija, darovitija, prirodnija. Fizički smo sasvim različite, toliko da u mladosti nije bilo uverljivo ni da smo sestre. Nekim čudom, s godinama sve više ličimo. Ljudi se manje zaprepašćuju kad čuju da smo bliznakinje. Različite smo, koliko se razlikuju leva i desna ruka - ja sam levoruka. Ljudmila je daroviti umetnik, stvaralac,u svakom smislu. Ja sam tumač stvaralaštva. Ona vidi šta ja ne vidim, ja razumem ono što ona ne razume. Idealan par", rekla je jednom prilikom Olja Bećković.

Imena dobili po stihovima Majakovskog

"Oblak u pantalonama” Vladimira Majakovskog naveli su Matiju Bećkovića da svojim ćerkma da imena Ljudmila i Olja. U to vreme nije bilo ultrazvuka, tako da je određivanje pola deteta bilo čisto nagađanje.

foto: Printscreen/Facebook

I osećam - "ja" za mene je malo. Neko se otima iz utrobe moje. Halo! Ko je? Mama? vašeg sina nešto divno boli! Mama! Zapaljeno mu je i srece i vene. Recite sestrama, Ljudmili i Olji, on nema kuda da se dene.

Odlomak iz poeme “Oblak u pantalonama”, Vladimir Majakovski

foto: Marina Lopičić

Bećkovićeva bila u braku sa ocem Bake Praseta

Olja Bećković dva puta se udavala, a prvi put još dok je bila na studijama glume na FDU. Naime, sklopila je brak sa Nenadom Ilićem, ocem popularnog jutjubera Baka Praseta! Međutim, veoma brzo su uvideli da nemaju mnogo toga zajedničkog i razveli su se. Ilić je u to vreme bio asistent na FDU i predavao je voditeljki.

foto: Damir Dervišagić, Printscreen Youtube/Baka Prase, Printscreen Youtube

Kurir.rs/blizanci/Foto Printscreen

Bonus video:

00:41

UKINUTA ZABRANA: Matija Bećković ponovo može u Crnu Goru, a evo kako je AKADEMIK prokomentarisao tu odluku (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track